Boek
Nederlands

Ridders in mijn bloed

Rien Broere (auteur), Ann De Bode (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
HARTENBOEKEN Prentenboeken over gevoelige onderwerpen De Hartenboeken van Ann De Bode en Rien Broere vormen een unieke reeks lees- en prentenboeken over gevoelige onderwerpen voor jonge kinderen. Deze reeks is overigens internationaal de meest verspreide Nederlandstalige serie van de afgelopen tien jaar. Ze is sinds 1996 al in 10 talen en in 13 landen verschenen. Belangrijke gebeurtenissen in het
Onderwerp
Leukemie, Ziekenhuizen
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Ridders in mijn bloed
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Bosch: Malmberg, [1998?]
33 p. : ill.
ISBN
9789030625438 (hardback)

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties