Boek
Nederlands

Het boek van Bas

Rien Broere (auteur), Soetkine Aps (illustrator)
Bas wil ver weg. Hij gaat op weg met zijn kar. In de kas zit kip. Bas speelt in de tuin. En hij gaat naar het bos. Daar klimt hij in een hut. Is Bas nu ver weg? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Het boek van Bas
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Soetkine Aps
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, © 2017
54 p. : ill.
ISBN
9789462912649 (hardback)

Besprekingen

Bas (6) wil naar ver weg. Samen met kip springt hij op z'n kar. Ze gaan door de tuin, spelen in een lege school, voetballen op het veld en klimmen in een boomhutten. Ze hebben veel pret. Maar wanneer ben je ver weg? Een verhaal voor beginnende lezers (AVI-M3) na enkele maanden leesonderwijs. Het is geschreven in een eenvoudige taal en woordenschat. Er worden bijna alleen maar eenlettergrepige woorden gebruikt. Toch zit er vaart en humor in. De tekst is gedrukt in blokken en fladderzetsel in een duidelijk lettertype. Er worden geen hoofdletters gebruikt, wel interpunctie. Op diverse pagina's staat de tekst in wit of zwart gedrukt op een gekleurde achtergrond. De kleurrijke, heldere paginagrote verfillustraties benadrukken de speelse sfeer. De auteur schrijft romans, jeugdboeken en verhalen voor kinderen in tijdschriften. Eerder verschenen 'Het boek van big' en 'Het boek van aap'*. Een leuke uitgave voor eerste lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia