Boek
Nederlands

Een vuurvliegje met een verlengsnoer

Rien Broere (auteur), Marjolein Hund (illustrator)
+1
Een vuurvliegje met een verlengsnoer
×
Een vuurvliegje met een verlengsnoer Een vuurvliegje met een verlengsnoer

Een vuurvliegje met een verlengsnoer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Groep zeven is samen met hun juf Greet op schoolkamp. Op de kampeerboerderij vindt een van hen een oude schatkaart, waarna ze meteen op onderzoek uitgaan. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Geheimen, Schoolleven
Titel
Een vuurvliegje met een verlengsnoer
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Marjolein Hund
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
160 p. : ill.
ISBN
9789044826289 (hardback)

Besprekingen

Vijfde, zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Juf en Co'* waarin de kinderen van groep 7 samen met hun juf en drie andere begeleiders op schoolkamp gaan. Daar vindt een van hen een oude schatkaart, waarna ze natuurlijk meteen op onderzoek uitgaan en daardoor veel – ook nachtelijke – avonturen beleven. Een verrassende ontknoping sluit dit vlot en met humor en enthousiasme geschreven verhaal af. De vele taalgrapjes zullen de kinderen wel weten te waarderen. De vijf hoofdpersonen komen goed uit de verf, inclusief hun bijzondere, positief ingestelde juf Greet. De paginagrote, licht karikaturale zwart-witillustraties passen goed bij de tekst. Het vrij kleine lettertype en de volle bladspiegel kunnen voor sommige kinderen een drempel zijn, maar eenmaal aan het verhaal begonnen, zal dit bezwaar snel verdwijnen. Geheimzinnige omslagtekening in kleur. Leuk schoolverhaal dat zowel jongens als meisjes zal weten te boeien. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties