Boek
Nederlands

Kamp Halfbloed vertrouwelijk : de - enige echte - gids voor het trainingskamp van halfgoden

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Kamp Halfbloed vertrouwelijk : de - enige echte - gids voor het trainingskamp van halfgoden
×
Kamp Halfbloed vertrouwelijk : de - enige echte - gids voor het trainingskamp van halfgoden Kamp Halfbloed vertrouwelijk : de - enige echte - gids voor het trainingskamp van halfgoden

Kamp Halfbloed vertrouwelijk : de - enige echte - gids voor het trainingskamp van halfgoden

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Percy Jackson en de andere halfgoden geven je een rondleiding door Kamp Halfbloed. Naast informatie over het terrein, vind je ook inside-information en roddels over de helden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Kamp Halfbloed vertrouwelijk : de - enige echte - gids voor het trainingskamp van halfgoden
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Camp half-blood confidential
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2017
157 p. : ill.
ISBN
9789000358298 (paperback)

Besprekingen

Kamp Halfbloed is de naam van het mysterieuze woud dat van de boze buitenwereld wordt afgeschermd door een magisch scherm en waar Percy Jackson, de half menselijke zoon van de Griekse zeegod Poseidon en andere halfgoden leven en getraind worden voor hun reddende taken in de wereld. Hun avonturen zijn verschenen (en verschijnen nog steeds) in meerdelige series als 'Percy Jackson en de Olympiërs' en 'Helden van Olympus'. In deze uitgave geen avontuur, maar een rondleiding door het kamp, verteld door verschillende bewoners. Zij spreken de lezer aan in populair taalgebruik en vertellen bijvoorbeeld over de slaapgebouwen, de oefenterreinen, de vergaderingen en de kampwinkel. Het is bedoeld als extraatje bij genoemde series waarin dit kamp een rol speelt. De lay-out is speels: o.a. in de vorm van een dagboek en uitgeschreven als filmscript. Zwart-wittekeningen maken het compleet. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Rick Riordan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Texas in Austin. Vijftien jaar lang gaf hij les …Lees verder op Wikipedia