Boek
Nederlands

Vampire Academy : de filmeditie

Richelle Mead (auteur), Carolien Metaal (vertaler)
+1
Vampire Academy : de filmeditie
×
Vampire Academy : de filmeditie Vampire Academy : de filmeditie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De Strigoi, onsterfelijke vampiers, zijn vastbesloten om Lissa een van hen te maken. Gelukkig heeft ze Rose (17, ik-figuur) die haar beschermt. Maar zijn ze wel veilig op de vampierenacademie? Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers, Relaties
Titel
Vampire Academy : de filmeditie
Auteur
Richelle Mead
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vampire Academy
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2014
333 p.
ISBN
9789048819621 (paperback)

Besprekingen

Rose (17) woont in het heden op de vampieracademie in Montana. Zij is een dhampier: half-menselijk, half-vampier. Dhampiers zijn krijgers die hoeden over Moroi (sterfelijke volbloed vampiers). Lissa is Moroi en de beste vriendin van Rose. Ze zijn met elkaar verbonden, waardoor Rose in Lissa’s hoofd kan kijken, om haar gedachten en emoties te volgen. Het leven op de academie is hard en de leerlingen gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Rose heeft een opvliegend karakter en doet alles om Lissa te beschermen. Rose’ mentor vechttechnieken is Dimitri. Ze vindt hem woest aantrekkelijk, maar relaties tussen mentoren en pupillen zijn verboden. Eerste deel in de serie 'Academicus Vampyrus'. Nu verschenen ondere de titel 'Vampire Academy', vanwege de verfilming*. Het begin van het boek is banaal als Lissa bloed zuigt bij Rose. Na enkele bladzijden krijgt het verhaal meer dimensies, hoewel de echte spanning pas halverwege begint. Rose is de ik-persoon en praat in vlotte, lange zinnen. Het ta…Lees verder

Over Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 12 november 1976) is een Amerikaanse bestseller fantasy-schrijver. Ze is bekend geworden door onder andere de boekenserie Academicus Vampyrus.

Biografie

Richelle Mead werd geboren in Michigan en leeft momenteel in Kirkland, de voorstad van Seattle, Verenigde Staten.. Ze heeft drie diploma's: een Bachelor voor Algemene Studies aan de Universiteit van Michigan, een Master voor Vergelijkende Religie van de Western Michigan University, en een Master in Onderwijs van de Universiteit van Washington. Voordat ze fulltime begon te schrijven gaf ze in Seattle les in sociale wetenschappen en Engels. Ze schreef in haar vrije tijd, totdat haar eerste boek, Soccubus Blues, uitkwam, om vervolgens fulltime schrijfster te worden.

Bibliografie

Romans

Georgina Kincaid-serie

  1. <…Lees verder op Wikipedia