Boek
Nederlands

De wonderlijke werking van het menselijk lichaam

Richard Walker (auteur), Lisa Swerling (illustrator), Ralph Lazar (illustrator)
+1
De wonderlijke werking van het menselijk lichaam
×
De wonderlijke werking van het menselijk lichaam De wonderlijke werking van het menselijk lichaam
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 'breinbrekers', kleine en grappige mannetjes met grote ideee͏̈n, laten je zien hoe het menselijk lichaam werkt. Zo wordt o.a aandacht besteed aan de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering. Prentenboek met zes uitvouwbare bladzijden en veel kleurentekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Menselijk lichaam
Titel
De wonderlijke werking van het menselijk lichaam
Auteur
Richard Walker
Illustrator
Lisa Swerling Ralph Lazar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How the incredible human body works
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
61 p. : ill.
ISBN
9789020975321

Besprekingen

Het blijft een wonder dat eten zomaar in het lichaam verdwijnt en hoe onze hersenen werken. Ook kinderen staan versteld bij al die mechanismen. Het ontdekken van het eigen lijfje en de waterval aan waarom-vragen zal ouders en leraars wel niet vreemd zijn. Gelukkig trachten enkele auteurs het leven van iedereen steeds te verlichten met leuke educatieve kinderboekjes. Maar helaas slagen ze niet altijd in hun nobel doel.
De wonderlijke werking van het menselijk lichaam van Richard Walker start alvast met een bijzonder leuke cover, een bouwpakket van het menselijk lichaam, en roept gewoon om gelezen te worden. De kleine mannetjes op de cover dribbelen langs alle pagina’s en zijn de ‘breinbrekers’. Ze kruipen op en in de onderwerpen en verbinden de serieuze stukjes tekst. En dat doen ze met de nodige humor. Zo kruipen ze mee met een stukje eten in de slokdarm en trekken ze, vlak voor de maag, een ‘zuurbestendig pak’ aan, of betreden ze de mond met een volledige speleologie-uitr…Lees verder
Zeer informatief kijk- en leerboek in groot formaat over de werking van het menselijk lichaam. De ‘breinbrekers’ (kleine mannetjes met grote ideeën) wijzen de lezer de weg door het boek. In korte stukjes tekst wordt op een zeer toegankelijke, maar tevens humoristische manier informatie gegeven over alle details van het menselijk lichaam, van voedselverwerking tot bewegen, van bloedlichaampjes tot ademen, ruiken en proeven, van kwakzalvers tot technische snufjes. Afwisseling van twee vaste pagina’s en twee uitklappagina’s. Door de uitklappagina’s te openen ga je als het ware dieper het lichaam in en wordt meer op specifieke details ingegaan van een bepaalde lichaamsfunctie. Vaak moeilijk taalgebruik voor de doelgroep in een klein lettertype; niet alle begrippen worden uitgelegd. Kleurrijke gedetailleerde illustraties; volle bladspiegel. Aantrekkelijk omslag. Met inhoudsopgave, woordenlijst en register. Vanaf ca. 10 jaar.

De wonderlijke werking van het menselijk lichaam

In dit boek gidsen de ‘breinbrekers’ – kleine rode mannetjes met grote ideeën – je doorheen het menselijk lichaam. Op een luchtige, bijzonder leerzame manier lichten ze de wonderlijke werking ervan toe en ze vertellen je wat er allemaal mis kan gaan. Hoe overwin je een voetenetende schimmel? Hoe maken je hersenen je duidelijk dat je honger hebt? Waar in je lichaam zit er een zuurbad verstopt? Vecht mee in een oorlog tegen gemene, giftige bacteriën, ontwijk rondspuitende spijsverteringssappen en hou je adem in tijdens de ijzingwekkende oversteek van een razende, bloedrode rivier. Alle details van ons lichaam en de samenwerking van de verschillende elementen ervan, komen aan bod. Soms is het een beetje moeilijk om je een weg te vinden door de veelheid van informatie, maar de teksten zijn duidelijk en goed begrijpbaar zonder al te simplistisch te worden. Achteraan vind je trouwens een korte verklarende woordenlijst en een index. Naast de verschillende lichaamsfuncties wordt er ook aandac…Lees verder

Over Richard Walker

James Lafayette Tarver, Sr. (Del Rio, 15 maart 1916 – Grand Prairie, 7 augustus 1976) was een Amerikaans componist, muziekpedagoog en trompettist. Voor bepaalde werken gebruikte hij ook het pseudoniem Richard Walker.

Biografie

Tarver studeerde aan het Sul Ross State University-Rio Grande College in Del Rio (Texas), aan het Texas Tech University in Lubbock en aan het Southwest Conservatory of Music in Fountain Valley (Californië). Als trompettist speelde hij in verscheidene dans- militair- en symfonieorkesten mee. In El Paso werd hij muziekpedagoog.

Als componist schreef hij vooral voor harmonieorkesten.

Composities

Werken voor harmonieorkest

  • 1949 Western Plains, ouverture
  • 1950 Little Colonel, ouverture
  • 1950 Plantation Memories, Rhapsodie
  • 1951 Sun Carnival, ou…Lees verder op Wikipedia