Boek
Nederlands

Michelangelo Buonarroti

Richard Tames (auteur)
+1
Michelangelo Buonarroti
×
Michelangelo Buonarroti Michelangelo Buonarroti

Michelangelo Buonarroti

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kennismaking met leven en werk van de Italiaanse kunstenaar Michelangelo (1475-1564). Met kleurenfoto's en tekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Titel
Michelangelo Buonarroti
Auteur
Richard Tames
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Michelangelo Buonarroti
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2006
32 p. : ill.
ISBN
90-5495-531-7

Besprekingen

In de omvangrijke reeks 'Mijn eerste docuboek' brengt Corona/Ars Scribendi ook portretten van grote kunstenaars uit. De eerste zes deeltjes handelen over Breughel, Michelangelo, Da Vinci, Van Gogh, Rembrandt en Rodin. Aangekondigd zijn boekjes over Picasso en Dalí. Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn deze boekjes voor hun onvolledigheid te bekritiseren. Ze kunnen voor jonge lezers slechts een oppervlakkige introductie bieden tot de kunstenaar. De nadruk ligt duidelijk op het biografische en het tonen van de belangrijkste en bekendste werken. De beknoptheid van de opzet wreekt zich vooral in het kunsthistorisch duiden van de werken, thema's en stijl van de kunstenaar. Meestal wordt daar wel een indicatie van gegeven, zonder veel diepgang en bovendien weinig coherent uitgewerkt doorheen de reeks. De deeltjes over Breughel en Van Gogh vallen wel heel licht uit in dit opzicht.

De selectie van getoonde werken mag goed genoemd worden, al mis je wel eens bepaalde werken (bv. Da Vinci…Lees verder
Wie was Michelangelo? Leven en werk van deze wereldberoemde kunstenaar komen in dit stevige, mooie boek aan de orde: zijn werk als beeldhouwer, als schilder, als dichter en als architect. Twee naast elkaar liggende bladzijden geven informatie over een onderdeel uit het leven van Michelangelo. De tekst is helder; het geheel is gezet in een groot lettertype en kent een duidelijke bladspiegel. De jonge lezer moet de leestechniek al goed beheersen om het boek zelf te kunnen lezen: langere woorden en zinnen, hoofdletters en soms wat moeilijkere woorden zijn geen uitzondering. Vetgedrukte woorden worden achter in het boek in de woordenlijst uitgelegd. Links staat steeds een tekening, rechts een foto: beide laten de jonge lezer het verhaal op een uitdagende en verklarende manier zien. Het boek komt uit een serie voor jonge lezers waarin verteld wordt over een aantal grote kunstenaars uit de wereldgeschiedenis, waaronder Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh* en Pieter Breughel**. Met tijdbalk …Lees verder