Boek
Nederlands

Houb houb, yellah! : op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon

Ria Anyca (auteur)
+1
Houb houb, yellah! : op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon
×
Houb houb, yellah! : op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon Houb houb, yellah! : op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon

Houb houb, yellah! : op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon

Gesprekken met Syrische vluchtelingen in Libanon over de schrijnende situatie daar.
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Houb houb, yellah! : op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon
Auteur
Ria Anyca
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Witsand Uitgevers, 2016
191 p. : ill.
ISBN
9789492011640 (paperback)

Besprekingen

Dit boek gaat over de kampen met Syrische vluchtelingen in Libanon. De auteur is een Belgische die na studie en werk in het onderwijs overstapte naar de journalistiek. Zij bezit een passie voor reizen; haar paperback 'Reisadvies negatief' (2015) behandelt haar reizen door Afrika. Een vijfde van de bevolking van Libanon bestaat uit vluchtelingen uit Syrië, waar al vijf jaar oorlog is. Interviews laten zien wat zij moeten doorstaan en welke ziekten in de kampen heersen. De persoonlijke verhalen zijn pakkend. Geschikt voor iedereen die zich in het Midden-Oosten wil verdiepen, maar de vraag doet zich wel voor of mensen ook nog eens willen lezen over de ellende die ze op televisie al zo vaak zien. Voor de politieke achtergronden is echter al een omvangrijke hoeveelheid literatuur beschikbaar.

Over Ria Anyca

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eefjej

Ria Anyca (Roeselare, 1957) is een Vlaams schrijfster. Zij publiceert sociaal geëngageerde boeken voor een ruim publiek.

Biografie

Ria Anyca werd geboren in Roeselare op 26 februari 1957. Vanaf haar vroegste jeugdjaren had ze oog voor maatschappelijke problemen. Ze studeerde af als bachelor in de orthopedagogiek en kwam terecht in de sociale sector. Na een opleiding journalistiek werkte ze als freelancer voor diverse kranten en tijdschriften. Vanaf 2017 legt zij zich helemaal toe op het schrijven van boeken. Sociaal-maatschappelijke thema’s en een inkijk in diverse culturen zijn kenmerkend voor haar werk. Volgens critica Hanneke Tinor-Centi slaagt zij erin "een precair onderwerp bij de horens te vatten (...) Dat doet zij zorgvuldig, zonder te grijpen naar de sensatietool." Anyca woont en werkt in Hooglede (West-Vlaanderen). Haar boeken verschijnen bij Witsand Uitgevers.

Boeken