Boek
Nederlands

Dark number : een verhaal over misbruik en partnergeweld

Ria Anyca (auteur)

Dark number : een verhaal over misbruik en partnergeweld

Genre:
Het huwelijk van Victor en Ianthe is een waar sprookje. Hij heeft het helemaal gemaakt in het leven en zij heeft er alles voor over om hem gelukkig te maken. Met hem wil ze graag een gezin stichten en voor altijd samenblijven. Ze wordt zwanger van een meisje, dat Lina zal heten. Na verloop van tijd komt de balans tussen de beide partners echter ernstig onder druk te staan. Demonen uit Victors ver
Titel
Dark number : een verhaal over misbruik en partnergeweld
Auteur
Ria Anyca
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Witsand Uitgevers, 2020
239 p.
ISBN
9789492934628 (paperback)

Besprekingen

Ria Anyca bespreekt in deze roman een gevoelig en actueel thema: partnergeweld en seksueel misbruik. Hoofdpersoon in het boek is Ianthe, een vrouw die in haar jeugd misbruikt en mishandeld is. Samen met haar vriendinnen is ze voortdurend op zoek naar de ideale man. Als ze via een van haar vriendinnen de knappe en charmante Victor ontmoet, valt ze al snel voor hem. Hij weet haar snel voor zich te winnen, ondanks zijn vreemde seksuele gewoontes en zijn raadselachtige gedrag. Ook Victor blijkt demonen uit zijn jeugd te moeten verwerken. Beiden hebben een ingewikkelde voorgeschiedenis en naarmate het boek vordert, krijg je als lezer steeds meer inzicht in het hoe en het waarom van deze giftige relatie. Ria Anyca is een Vlaamse journaliste en schreef de afgelopen jaren verschillende boeken. Aanvankelijk schreef ze twee boeken over haar ervaringen in Afrika, haar vorige boek was ook een roman*.

Over Ria Anyca

Ria Anyca (Roeselare, 1957) is een Vlaams schrijfster. Zij publiceert sociaal-geëngageerde boeken.

Biografie

Ria Anyca werd geboren in Roeselare op 26 februari 1957. Ze studeerde af als bachelor in de orthopedagogiek en kwam terecht in de sociale sector. Na een opleiding journalistiek werkte ze als freelancer voor diverse kranten en tijdschriften. Vanaf 2017 legt zij zich helemaal toe op het schrijven van boeken, waarbij ze zich richt op sociaal-maatschappelijke thema’s en een inkijk wil bieden in diverse culturen. Anyca woont en werkt in Hooglede (West-Vlaanderen). Haar boeken verschijnen bij Witsand Uitgevers.

Boeken

  • 2015 ‘Reisadvies negatief – perikelen in Angola, Congo, Gabon, Kameroen’ - Uitgeverij Boek-scout
  • 2016 ‘Houb houb, yellah! Syrische vluchtelingenkampen in Libanon’ – non-fictie – Witsand Uitgevers
  • 2018 ‘De man van Babylon’ – fictie – Witsand Uitgevers…Lees verder op Wikipedia