Boek
Nederlands

Soesapoeza

R.H. Schoemans (auteur)
In de reeks:
Top
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Wanneer een jongen op school een dodelijke val maakt, denkt een leraar dat deze heeft gevochten met een Turkse medeleerling.
Onderwerp
Drugs, Racisme
Extra onderwerp
school, misdaad, thriller, jongeren, Ongeval, drugs
Titel
Soesapoeza
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 1995
141 p.
ISBN
90-317-1098-9

Besprekingen

Twee leerlingen van een middelbare school zijn getuige van een dodelijke valpartij van een medeleerling. Een leraar vertelt de politie dat de dood van de jongen het gevolg is van een vechtpartij tussen het slachtoffer en Selim, een Turkse jongen. In werkelijkheid had de jongen drugs gebruikt, en dacht hij dat hij kon vliegen. Selim wilde hem helpen, maar wordt er nu van verdacht een aandeel in zijn dood te hebben. Om zijn onschuld te bewijzen stelt Selim samen met zijn vriendin Soesapoeza een onderzoek in. Zij ontdekken dat de jongen lid was van een racistische bende, die handelt in drugs. Samen weten zij de betreffende leraar te ontmaskeren als leider van die bende. Reeds eerder verschenen van deze auteur/journalist verhalen over maatschappelijke misstanden (o.a. 'Chico' en 'Dava'). Ook nu biedt hij een geloofwaardig en tegelijk spannend verhaal over een helaas heel realistisch probleem, dat door Jan de Zanger ook is behandeld in 'Desnoods met geweld'. Prettige lay-out, geen illustra…Lees verder

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia