Boek
Nederlands
Titel
Hengst
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2009
277 p.
ISBN
9789063065959 (paperback)

Besprekingen

In de buurt van Tongeren wordt Van Dyck dood achter het stuur van zijn truck aangetroffen. In de aanhanger gaat een paard verschrikkelijk tekeer: hij heeft zijn achterbenen gebroken. Het journalistenduo Joosten en Schraepen herkent Van Dyck als vrouwenversierder, paardenfokker en sergeant bij de luchtmacht. De journalisten grijpen hun kans: de waarheid komt boven tafel. De gevestigde orde is echter niet blij met de inspanningen van het tweetal, omdat ze zoals altijd corruptie en machtspelletjes aan het licht brengen. Vanuit zijn engagement beschrijft de auteur oneerlijkheid, dopingschandalen en ander gedrag dat het daglicht niet kan verdragen. Het boek, alweer het zesde deel met Joosten en Schraepen in de hoofdrol, heeft een toegankelijke schrijfstijl. Het verhaal kabbelt echter wat voort en heeft weinig verrassende wendingen; ook de plot stijgt hier niet bovenuit. De auteur was onder andere eindredacteur van Het Nieuwsblad en hoofdredacteur van De Gentenaar. Op dit moment is hij onaf…Lees verder

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia