Boek
Nederlands

Fataal

R.H. Schoemans (auteur)
+1
Fataal
×
Fataal Fataal
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Hec heeft een hekel aan school. Als hij zijn woede afreageert op een witte zak in het kanaal, scheurt deze open. Er verschijnt een arm. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vermiste kinderen
Titel
Fataal / Roger H. Schoemans
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2007
160 p.
ISBN
9789059082274

Besprekingen

Hec zit in de onderbouw van de middelbare school. Het gaat op school niet goed en Hec voelt zich ongelukkig. Op het pleintje bij zijn huis ontmoet hij het meisje Sofie. Per ongeluk gooit Hec een schommel tegen Sofie en het meisje rent weg. Hec voelt zich schuldig en dat wordt er niet beter op als blijkt dat Sofie vanaf dat moment wordt vermist. Na een paar dagen ontdekt Hec een witte zak in het water bij de sluis. Als Hec een scherpe steen tegen de zak gooit, scheurt deze open en verschijnt er een hand. Dan besluit Hec met de politie te gaan praten. Een spannende thriller. Het boek zit knap in elkaar. De hoofdstukken verspringen in de tijd, maar de titel van elk hoofdstuk geeft aan wanneer het zich afspeelt. Het karakter van Hec wordt goed uitgediept, alsmede de relatie met zijn ouders en enkele buurtbewoners zoals de roddelzieke Simone en meneer Fransen, met wie Hec een goede band heeft. De zoektochten van zowel de politie als Hec leveren spannende momenten op. Boeiend tot de laatste…Lees verder

Fataal

Hec (13) is een ietwat balorige tiener. Hij zit in de knoop met alles en iedereen. Als hij weer eens huisarrest heeft, muist hij er van door. Op het pleintje ontmoet hij Sofie, een meisje van negen. Hec is een beetje wild en raakt haar aan het hoofd met de schommel. Sofie gaat ervandoor, Hec verliest haar uit het oog, en van dan af aan is Sofie vermist. Hij werkt goed mee met de politie, en vertelt wat hij weet, maar voelt zich misbegrepen en afgewezen. Enkel met rechercheur Leonie heeft hij een goed contact. Maar hij blijft de pest in hebben, zeker als de directeur ermee dreigt hem van school te sturen. Hij reageert zijn woede af op een witte zak in het kanaal. De zak barst open en er komt een arm uit. De dode in de zak is de kleine Sofie. De buurt verdenkt al snel Meneer Fransen, een alleenstaande man die met modeltreintjes speelt. En ook de politie gaat hierin mee. Maar is hij wel de moordenaar? Hec is van zijn onschuld overtuigd. Hij doet wat hij kan om Meneer Fransen vrij te plei…Lees verder

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia