Boek
Nederlands

De paardenredder

R.H. Schoemans (auteur)

De paardenredder

In de reeks:
Top
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Yf en Maryse, twee buurkinderen, zijn beiden gek op paarden, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.
Onderwerp
Ecologie
Titel
De paardenredder
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 1999
159 p.
ISBN
90-317-1522-0

Besprekingen

Het is oorlog tussen Yf en Maryse. Ze zijn buren en beiden gek op paarden. Als Yf één van de paarden van Maryse's ouders helpt met het krijgen van een veulen, wordt de haat als maar groter. Omdat Yf weet dat ze het veulen, een waardeloze hengst, willen afmaken, ontvreemd hij de merrie en het hengstje. Dit is het begin van een meeslepend avontuur: Maryse steelt de paarden weer opnieuw en dit leidt tot een ongeluk. Yf redt haar op tijd. Tot slot wordt de burenruzie bijgelegd en mag Yf het hengstveulen verder verzorgen. Na een moeizame start komt het verhaal goed op gang. Paardenliefhebbers zullen zich zeker door dit verhaal laten meeslepen, ditmaal niet alleen meisjes, maar ook jongens omdat zij ook een hoofdrol vervullen. De omslagtekening in kleur is minder geslaagd; waarom is Yf's gezicht half afgebeeld? Voor lezers vanaf twaalf jaar en ouder die van paardenverhalen houden.

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia