Boek
Nederlands

Bloedrode kersen

R.H. Schoemans (auteur)
+1
Bloedrode kersen
×
Bloedrode kersen Bloedrode kersen

Bloedrode kersen

In de reeks:
Genre:
Fotoreporter Geo Joosten vindt de rituele moord op de schatrijke kwezel Alice Pirlet maar een saai onderwerp. Tot hij een exclusieve foto schiet van de vermeende moordenaar die zelfmoord tracht te plegen in een kleiput.
Titel
Bloedrode kersen / Roger H. Schoemans
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2006
240 p.
ISBN
90-6306-540-X

Besprekingen


Schoemans, R.H.
Bloedrode kersen
Het wordt zo langzamerhand een traditie dat een misdaadschrijver een vaste setting kiest voor zijn romans. Zo spelen de detectives van Colin Dexter, de geestelijke vader van de snorpuntkrullende inspecteur Morse, zich steevast af in Oxford. En wie over de schouder van adjunct-hoofdcommissaris Pieter van In kijkt, weet dat hij daar steeds het Brugge van Pieter Aspe zal aantreffen. In Bloedrode kersen, na Penetraties en Zwarte suiker alweer de derde misdaadroman van Roger H. Schoemans, neemt de auteur ons mee naar het Zuid-Limburgse Haspengouw, waar Geo Joosten als fotograaf verbonden is aan de streekkrant.
Ditmaal krijgt Joosten een prijs voor de beste nieuwsfoto van het jaar. Het onderwerp is vrij ongewoon: een vermeende moordenaar die op het punt staat de hand aan zichzelf te slaan. Maar zijn zelfmoordpoging mislukt. Voor Geo en zijn partner van dienst, de verslaggever Piet Schraepen, is dat reden genoeg om op onderzo…Lees verder
De derde roman met persfotograaf Geo Joosten en zijn vriend verslaggever Piet Schraepen in de hoofdrolna 'Penetraties'en 'Zwarte suiker'. Een schatrijke weduwe uit Tongeren is vermoord; tegelijk met de verdeling van de erfenis speelt de mogelijke verplaatsing van haar belangrijke bedrijf Ambiotex naar Wallonië. Bij de speurtocht naar de moordenaar loopt de politie tegen een muur op, maar dankzij de vasthoudendheid van Joosten en zijn vriend, komen er toch onthullingen die langzamerhand in de richting van de moordenaar wijzen. Joosten slaagt er steeds in op de juiste plek te zijn voor het schieten van spectaculaire foto's. Een tamelijk ingewikkeld, maar met veel humor en ironie verteld verhaal, waarin vooral incompetentie en corruptie bij justitie en politie in scherp contrast staan met de gedrevenheid en de speurzin van de journalisten, ook al omdat Joosten zelf slachtoffer dreigt te worden. De sfeer van het Limburgse Haspengouw wordt raak getroffen net als de portretten van een aanta…Lees verder

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia