Boek
Nederlands
Wanneer een baggeraar in Belgisch Limburg het verminkte lijkje van een albino baby uit een sloot schept, gaat een journalistenduo op onderzoek uit.
Titel
Amulet
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2011
306 p.
ISBN
9789063066277 (paperback)

Besprekingen

Jacky Jamart schept met zijn kraan een babylijkje uit een greppel. Al gauw vliegen politie, gerecht en pers op deze moordzaak. Eén priemende vraag, wat is er precies gebeurd? Amulet van R.H. Schoemans verkoopt zich als thriller. Het mysterie zou je tenen dus moeten doen krullen van de spanning. Hoop daar niet te veel op. De personages acteren niet in een duistere sfeer vol spannende intriges. Heerlijk is dat! De familie Jamart is een mestput vol stinkende geheimen. Grootvader Jeannot Jamart, baas van het bedrijf in grond- en afbraakwerken, ligt er niet wakker van om buiten de lijntjes te kleuren om winst te maken. Tot nu toe ontsnapte deze sluwe vos telkens uit de greep van Vrouwe Justitia. Iedereen kent Jeannot maar al te goed. Een briesend stamhoofd, die ondanks zijn dubieus vergaarde rijkdom alleen maar in bouwvallige koterijen en caravans leeft, samen met zijn clan. Zeg maar, familie Flodder versie 2.0. Je voelt dat ze vast wel iets te maken zullen hebben met het babylijkje…Lees verder
Achtste deel van een thrillerserie, gesitueerd in Belgisch-Limburg. Hoofdpersonen zijn streekkrantjournalist Piet Schraepen en fotograaf Geo Joosten, die ongevraagd een belangrijke bijdrage leveren aan het opsporingswerk van de politie. In Vlijtingen wordt het verminkte lijk van een albino baby uit een sloot geschept. Omdat baggerkraanbestuurder Jacky Jamart het lijkje meteen wilde laten verdwijnen en hij bovendien uit een familie van 'barakkenmannen' (= woonwagenbewoners) stamt, is hij automatisch de hoofdverdachte. Journalisten Joosten en Schraepen ontdekken echter dat de zaak veel complexer ligt. Een voor een komen de vele duistere geheimen van de familie Jamart naar boven, tot zelfs hekserij toe. En in dat laatste ligt de verbinding met het andere thema in dit boek: tovenaarspraktijken in Congo, waarbij albino kinderen een belangrijke rol spelen. Interessante thematiek, waaraan de vaste bestanddelen van een Vlaamse thriller worden toegevoegd: corrupte magistratuur en onuitroeibare…Lees verder

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia