Boek
Nederlands

Kanonnen op de camping

Reggie Naus (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Kanonnen op de camping
×
Kanonnen op de camping Kanonnen op de camping
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De familie Donderbus gaat met Michiel en zijn ouders mee naar de camping. Maar hoe kamperen moet, snappen de piraten niet zo goed. Maar dan verdwalen Michiel en Billy in het bos. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 8, AVI E5, AVI M6
Titel
Kanonnen op de camping
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
115 p. : ill.
ISBN
9789021673097 (hardback)

Besprekingen

Michiel gaat twee weken kamperen met zijn ouders en ook het excentrieke piratengezin Donderbus is van de partij. Wat een ‘kengping’ eigenlijk precies is, begrijpen de piraten niet zo goed en het is even wennen, vooral als een monster hun tent binnendringt. De twee vrienden Michiel en Billy verdwalen in een enorm bos en de kapitein zet de volgende dag een speurhond in: opa Donderbus! Vijfde zelfstandig te lezen deel uit de serie ‘De piraten van hiernaast’*. Luchtig avonturenverhaal met levendige gebeurtenissen en komische details. Vooral de karakters van de kapitein en opa zijn origineel en humoristisch. Er zijn dertien hoofdstukken met titel; het verhaal is vlot leesbaar, ongedwongen van toon en geschreven in vrij korte zinnen die rechts niet zijn uitgelijnd. De grappige tekeningen in grijstinten - variërend van paginagroot tot klein - zijn karakteristiek met zwart omlijnde figuren tegen een vaag gehouden achtergrond. Vorige deel uit deze serie: ‘1, 2, 3… Enteren!’*. Een gezellig voor…Lees verder

Kanonnen op de camping

In eerdere boeken in de reeks ‘De piraten van hiernaast’ maakten we al kennis met Michiel en zijn wat vreemde buren, de piratenfamilie Donderbus. Deze familie snapt niet veel van het gewone leven en blijft zich gedragen als piraten, ook al wonen ze in een doodgewone straat in een modaal dorp. Voor Michiel is het wel leuk, want hij is beste vriendjes met piratenzoon Billy. De andere buurtbewoners hebben het niet zo op deze vreemde familie begrepen en zijn zeer blij als ze te horen krijgen dat de familie Donderbus samen met Michiel en zijn ouders op vakantie gaat.

Ze brengen de vakantie door op een camping. Voor de piraten is dit totaal nieuw. Zij zijn nog nooit op een kampeerterrein geweest en vinden het allemaal maar gedoe. Dat zorgt voor grappige situaties, want - geef toe - je ziet niet elke dag iemand een kanon opstellen voor zijn tent! Michiels ouders hebben hun handen vol met het ‘opvoeden’ van de piraten. Met veel geduld leggen ze uit wat er van hen verwacht wordt …Lees verder

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasla…Lees verder op Wikipedia

Suggesties