Boek
Nederlands

De zombie van Zandwijk

Reggie Naus (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
De zombie van Zandwijk
×
De zombie van Zandwijk De zombie van Zandwijk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Opa Donderbus heeft zoveel rum gedronken, dat hij dood neervalt. Alle piraten komen om opa te begraven. Of zoeken ze soms opa’s schat? Dan wordt een zombie gesignaleerd die erg op opa lijkt… Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 8, AVI E5, AVI M6
Titel
De zombie van Zandwijk
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2015
114 p. : ill.
ISBN
9789021674650 (hardback)

Besprekingen

Opa Donderbus, de opa van de piratenfamilie die in de ‘gewone’ Geraniumstraat woont, heeft zoveel rum gedronken dat hij dood neervalt. Zijn kleinzoon Billy en diens buurjongen Michiel zijn verdrietig. Alle piraten komen met hun schepen naar de zee naast de Geraniumstraat. Ze gaan opa begraven, maar eigenlijk willen ze alleen de schat van opa in bezit krijgen. Kapitein Donderbus bedenkt een list om de schatkaart van opa te vervalsen. Alleen kapitein Urbaard trapt niet in deze truc. Nu moeten ze wel samenwerken om de schat - die onder het belastingkantoor verborgen ligt - te krijgen. Urbaard blijkt de valsheid zelve, maar hij heeft buiten opa gerekend. Die werd eerder als zombie in de buurt gesignaleerd, maar is nu in hoogsteigen persoon teruggekeerd. Dit zesde deel uit de reeks ’De piraten van hiernaast’* is zelfstandig te lezen. In twaalf hoofdstukken wordt dit hilarische avontuur verteld. Paginagrote en kleinere zwart-witillustraties verlevendigen het verhaal. Ze sluiten qua humor go…Lees verder

De zombie van Zandwijk

Michiel woont naast een stelletje piraten. Hun huis lijkt op een schip, met een greppel rond waarin een haai rondzwemt. Qua gewoonten en levensstijl blijven ze het liefst van al gewoon piraat. Michiel is bevriend met de familie Donderbus en vooral met Billy.

In dit verhaal drinkt opa Donderbus naar goede gewoonte teveel rum. Maar nu heeft hij blijkbaar wat overdreven en valt hij dood neer. De hele familie is in rouw. Het nieuws verspreidt zich snel onder de piraten wereldwijd. Zij zakken allemaal af naar de Geraniumstraat. Billy en Michiel denken dat ze dat doen uit eerbetoon voor opa, maar al vlug blijkt dat ze alleen maar uit zijn op de schat van opa. Kapitein Donderbus, de zoon van opa, bedenkt een list: hij vervalst de schatkaart en zet zo alle piraten op een dwaalspoor. Maar toch is er eentje die slimmer is. Kapitein Urbaard doorziet zijn plan en zo is kapitein Donderbus genoodzaakt om met hem samen te werken. Als ze de schatkaart ontcijferen, komen ze tot de vastst…Lees verder

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasla…Lees verder op Wikipedia

Suggesties