Boek
Nederlands

De wachters van de heuvel

Reggie Naus (auteur)
+1
De wachters van de heuvel
×
De wachters van de heuvel De wachters van de heuvel

De wachters van de heuvel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Het project van Annes vader om een hotel in Schotland te bouwen wordt gesaboteerd. Meneer Caspers verdenkt milieuactivisten, maar Anne en haar vrienden ontdekken dat de echte oorzaak veel duisterder is: de elfenheuvel Shian, die midden in het bouwterrein ligt.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De wachters van de heuvel
Auteur
Reggie Naus
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2011
201 p.
ISBN
9789021669243 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Anne haar vrienden uitnodigt om bij haar de vakantie door te brengen, lijkt er weinig spannends in het verschiet te liggen. Anne en haar ouders wonen namelijk tijdelijk in Schotland, waar de vader van Anne een bouwproject heeft opgestart. In de buurt van het Schotse dorp Glenbocan wil hij een hotel bouwen met een golfbaan erbij. Voor Anne en haar vrienden, die samen de Raadseljagers vormen, is er in het slaperige dorp maar weinig te beleven. Maar al gauw blijken er vreemde dingen op het bouwterrein te gebeuren die niet het werk zijn van de actievoerders die tegen het project protesteren. Wanneer Anne dan ook nog eens op mysterieuze wijze verdwijnt, is het aan de Raadseljagers om de geheimzinnige gebeurtenissen tot op de bodem uit te zoeken en hun vriendin weer terug te krijgen. Want hoe zit het met ‘de goede buren’ waar de dorpsbewoners het steeds over hebben? En wie is ‘de koning onder de heuvel’?
In dit derde avontuur van de Raadseljagers maakt de vriendengroep, en de l…Lees verder
Raadseljagers Robert, Eddie en Linda komen een verveelde Anne opzoeken in Schotland. Annes vader wil daar op een afgelegen heuvel een luxueus hotel bouwen, maar al gauw blijken er dingen op het bouwterrein te worden vernield. Annes vader verdenkt de protesterende locale bevolking, maar het viertal ontdekt de ware toedracht. Er spelen mysterieuze krachten mee, want het bouwterrein staat precies op een eeuwenoude elfenheuvel. Na een ruzie met haar vader loopt Anne boos weg en verdwijnt ze. Los te lezen derde deel van de serie 'De raadseljagers'*. Door de langdradige beschrijving van de raadselachtigheden en diverse oppervlakkigheden wordt het niet echt spannend. Naast de verwarde Robert die ‘de gave’ heeft gekregen en de droge humor van de steeds weer mompelende Eddie komen de karakters weinig uit de verf en staan vooral de gebeurtenissen zelf centraal. Het verhaal is doorspekt met magie en bijgeloof en wordt hier en daar boodschapperig: de mens moet de natuur met rust laten. Hippies wo…Lees verder

De Raadseljagers. De wachters van de heuvel

Een nieuw spannend avontuur van 'De Raadseljagers'. De drie vrienden Robert, Linda en Eddy komen aan in Schotland; daar wacht hun vriendin Anne hen op. Zij logeert er samen met haar ouders in een prachtig, groot huis met hemelbedden, een enorme open haard, oude schilderijen en met was geboende, houten vloeren. De vader van Anne is een aannemer; hij wil in de omgeving een hotel met golfbaan bouwen. Hij krijgt er veel tegenkanting van de plaatselijke bevolking en enkele milieuactivisten. Zijn werk wordt regelmatig gesaboteerd. Hoog tijd voor Robert, Linda, Eddy en Anne om aan een nieuw avontuur te beginnen. Na een ruzie met haar vader verdwijnt Anne op mysterieuze wijze. De vrienden ontdekken dat de Elfenheuvel er voor iets tussen zit en dat er  duistere machten aan het werk zijn. Ze gaan op onderzoek uit en van een oude kluizenaar komen ze meer te weten over de goede buren. Zo weet hij hen te vertellen dat zijn vrouw jaren terug ook verdween; ze werd opgeslokt door de Elfenheuvel. D…Lees verder

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasla…Lees verder op Wikipedia