Boek
Nederlands

De vloek van Zwartbaai

Reggie Naus (auteur)
+1
De vloek van Zwartbaai
×
De vloek van Zwartbaai De vloek van Zwartbaai

De vloek van Zwartbaai

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Robert heeft een kampeervakantie in het spookachtige Zwartbaai georganiseerd. Samen met de drie kinderen die mee zijn gegaan, probeert hij de geheimen rond de vondst van een magisch gouden boek te ontrafelen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De vloek van Zwartbaai
Auteur
Reggie Naus
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2010
172 p. : ill.
ISBN
9789021667683 (hardback)

Besprekingen

Robert is verlegen en dan is vrienden maken niet makkelijk. Contacten leggen via het internet gaat veel vlotter. Daarom maakt Robert een website, Raadseljacht. Zo maakt hij kennis met drie kinderen die net als hij gefascineerd zijn door paranormale verschijnselen. Samen organiseren ze een vakantie in het vissersdorpje Zwartbaai. Daar gebeuren de meest onverklaarbare dingen en dat trekt hen wel aan. De vakantie start leuk en ontspannen, maar wanneer een kostbaar boek gestolen wordt slaat de sfeer al snel om en wordt het een griezelig avontuur. De vier kinderen gaan op onderzoek uit en stuiten op een geheime monnikenorde, die probeert om de wereld voor een grote ramp te behoeden...
De vloek van Zwartbaai is het eerste deel van de reeks 'De raadseljagers'. Paranormale verschijnselen en de strijd tegen het kwaad staan centraal, maar helaas staat het verhaal ook bol van de clichés: donkere ruïnes en bossen als decor van het avontuur, het onheilspellende weer, de eeuwenoude vloeke…Lees verder
Robert, een nerdachtige jongen met een zeer beschermende moeder heeft via zijn eigen spookwebsite contact gekregen met drie tieners die dezelfde passie delen. Ze besluiten te gaan kamperen in Zwartbaai. Daar blijken verschillende vijandige partijen te zijn die interesse hebben in het gouden boek met magische krachten, dat bij opgravingen in Zwartbaai ontdekt is. Avonturenverhaal met hier en daar een komisch element, dat er niet in slaagt voldoende spanning op te bouwen. De gebeurtenissen zijn tamelijk onrealistisch en de personages gaan niet echt leven. Het zijn verschillende types, met een verschillende achtergrond, die echter niet goed zijn uitgewerkt en daardoor wat schetsmatig blijven. Ook lukt het niet echt om een spannende, griezelige sfeer te realiseren. Taal en stijl zijn correct, maar niet boeiend genoeg. Eerste deel van de serie 'De raadseljagers'. Vanaf ca. 10 jaar.

De vloek van Zwartbaai

Robert is gefascineerd door bovennatuurlijke raadsels, spoken en andere griezels. Via zijn eigen website, Raadseljacht, komt hij in contact met Eddie, Anne en Linda. Ze besluiten samen met de tent op vakantie te gaan naar Zwartbaai. Dit is een vissersplaatsje waar regelmatig spookverschijningen opduiken. Ze raken verwikkeld in een spannend avontuur, waarin een gouden boek met duistere krachten een belangrijke rol speelt. Het boek laat zich vlot lezen. Doordat de hoofdstukken kort zijn, heb je de neiging om er steeds opnieuw ééntje bij te nemen en verder te lezen. De spanning is goed opgebouwd.

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasla…Lees verder op Wikipedia