Boek
Nederlands

De vloek van het Nevelmeer

Reggie Naus (auteur), Kees De Boer (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Tijdens een nachtelijk boottochtje valt Pepijn in het water. Hij is spoorloos verdwenen. Daar moet het monster van het Nevelmeer achter zitten. Zal het Sanne en Trubbel de trol lukken om Pepijn te bevrijden? Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Trollen, Verdwijningen
Titel
De vloek van het Nevelmeer
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
121 p. : ill.
ISBN
9789021679051 (hardback)

Besprekingen

In dit los te lezen vijfde deel van de serie 'Trubbel de trol'* beleven Pepijn en Sanne weer een nieuw avontuur in het Nevelwoud. Dit keer is het niet Trubbel die voor problemen zorgt, maar wordt Pepijn tijdens een nachtelijk boottochtje gegrepen door het monster van het Nevelmeer. Op de bodem van het meer wonen meer mensen, gevangen gehouden door een wrede baron en een oude vloek. Samen met haar vader en Trubbel duikt Sanne het meer in om haar broer te bevrijden en de strijd aan te binden tegen de baron en het monster. Het is een vlot leesbaar, ongecompliceerd avonturenverhaal. De personages van de kinderen blijven vlak, het is vooral Trubbel die voor vaart en humor zorgt. Ook in de vrolijke tekeningen van Kees de Boer trekt vooral Trubbel de aandacht. De serie is prima ontspanningslectuur voor jongens en meisjes. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasla…Lees verder op Wikipedia

Suggesties