Boek
Nederlands

Ridin' high, livin' free : de beste Harley-verhalen

Ralph Barger (auteur), Keith Zimmerman (medewerker), Kent Zimmerman (medewerker)
Bundel motorverhalen.
Onderwerp
Motorrijden
Extra onderwerp
Romans
Titel
Ridin' high, livin' free : de beste Harley-verhalen / Ralph 'Sonny' Barger ; m.m.v. Keith en Kent Zimmerman
Auteur
Ralph Barger
Medewerker
Keith Zimmerman Kent Zimmerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ridin' high, livin' free
Editie
1
Uitgever
Hilversum: Just Publishers, 2009
270 p. : ill.
ISBN
9789089751195 (paperback)

Besprekingen

Sonny Barger is een levende legende onder motorrijders. Tijdens de jaren vijftig richtte hij in Oakland een chapter van de beruchte motorclub Hell’s Angels op. Barger is de verpersoonlijking van alles wat naar motorolie en verbrande rubber ruikt. Zijn vrijgevochten instelling en trouw aan de Angels leverde hem weliswaar meerdere jaren gevangenis op, maar op meetings over de hele wereld wordt de man als een ware American Legend onthaald, die het leven leidde van de easy rider.
Vrij op de weg bundelt motorverhalen die opgetekend werden door Barger. Zelf omschrijft hij de motoravonturen als waargebeurde verhalen en moderne mythen. Het opzet lijkt op een tooggesprek waarin straffe verhalen worden uitgewisseld. Waar de lijn tussen fictie en waarheid loopt, mag de lezer zelf uitzoeken. De rode draad is uiteraard de liefde voor tweewielers met een knalpot. En dan nog het liefst Harley Davidsons. De figuren die op het papieren asfalt scheuren luisteren naar i…Lees verder
Bundel motorverhalen, ruim geïllustreerd met zwart-witfoto's. De inleiding vermeldt dat het een combinatie van waargebeurde verhalen, moderne mythen en bikerverhalen betreft; het is aan de lezer te raden welk verhaal absoluut waar is. Bijna alle verhalen spelen zich af in Amerika, een enkel elders. Onderwerpen zijn de Hell's Angels, Harley Davidsons, het motorgevoel, motorrijden, vriendschap tussen motorrijders, ongelukken, conflicten tussen bikeclubs, etc. Een verhaal gaat over filmster Steve McQueen en zijn liefde voor motoren. De verhalen werden uit de monden van verschillende motorrijders opgetekend door Ralph Sonny Barger (1938), de Amerikaanse godfather van de Angels, in samenwerking met coauteurs Keith en Kent Zimmerman. Met elkaar publiceerden zij ook 'Hell's Angel : over het leven van Sonny Barger en de geschiedenis van de Hell's Angels Motorcycle Club'. www.sonnybarger.com.