Boek
Nederlands

OngePOLijst

Pol Goossen (auteur)
+1
OngePOLijst
×
OngePOLijst OngePOLijst
Genre:
Autobiografische schetsen van de Vlaamse acteur (1949- ).
Titel
OngePOLijst
Auteur
Pol Goossen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
205 p.
ISBN
9789020973785

Besprekingen

Pol Goosen werd in Vlaanderen vooral beroemd omwille van zijn rol als Frank Bomans in de populaire tv-serie 'Thuis'. Daarnaast speelde hij mee in films, talrijke theaterproducties en andere televisieseries. In zijn debuut Ongepolijst schrijft hij op een open, eerlijke en inspirerende manier over gebeurtenissen in zijn leefwereld die hem ontroerd of geïrriteerd hebben.

Het resultaat is een samenraapsel van verhalen, gedichten en columns die ontstaan zijn uit ergernissen, verwonderingen en bekommernissen. Goossen is steeds eerlijk en recht voor de raap. Of het nu om de actualiteit gaat, over zijn hond WAP of over het BV-schap, het zijn stuk voor stuk, herkenbare en oprechte verhalen, met vaak een humoristische ondertoon. Goossen geeft zijn eigen visie op uiteenlopende onderwerpen, wat leidt tot simpele maar aansprekende teksten. [Debby Van Otten]
Pol Goossen is in Vlaanderen vooral beroemd omwille van zijn rol als Frank Bomans in de populaire soapserie 'Thuis'. Daarnaast speelde hij mee in een aantal films, talrijke theaterproducties en enkele andere televisieseries. In dit debuut als schrijver heeft Goossen het op een erg open manier over allerlei gebeurtenissen uit zijn persoonlijke levenssfeer die hem ontroerd of geïrriteerd hebben. Het boek is een samenraapsel van verhalen, gedichten en columns, waarvan een aantal al her en der gepubliceerd werden. De sterkte van die korte teksten schuilt vooral in de ongedwongen toon en oprechtheid. Of het nu over de actualiteit gaat, over zijn hond Wap of over het BV-schap, Goossens verhalen zijn steeds toegankelijk en herkenbaar. Vaak hebben ze een humoristische ondertoon, maar soms neemt ook de ontroering de bovenhand. Het resultaat is een veelal luchtige verzameling anekdotes en korte verhaaltjes. Literaire pareltjes hoef je uiteraard niet te verwachten, maar Goossen zal allicht wel e…Lees verder

Over Pol Goossen

CC BY 2.0 - Foto van/door worak

Pol Goossen (Lier, 22 oktober 1949) is een Vlaams acteur. Hij is actief in de toneelwereld.

Biografie

In 1982 speelde hij in de film Het beest. Zijn bekendste rol is die van Frank Bomans in Thuis, die hij sinds 1995 vertolkt. In deze serie vertolkte hij ook de rol van Manfred Stein. In 2007 was hij te zien in Ben X. Bovendien speelde hij ook gastrollen in onder andere Het Pleintje (gerechtsdeurwaarder), Wittekerke (Rob Buytaert), Nonkel Jef (lange Fons), Recht op Recht (coach in 2001), FC De Kampioenen, Mega Mindy, Buiten de zone, Windkracht 10, W817 (televisieserie) (Frank Bomans), Amateurs (Frank Bomans) en Familie Backeljau (Pedro Pirelli).

Hij speelde onder meer twee gastrollen in F.C. De Kampioenen, één in 1990 als brandweercommandant Fons, en één in 1995 als Diederik Legrand.

Hij is ook een bekend natuur- en dierenliefhebber, peter van Natuurpunt en lid van GAIA. Hij is samen met Annemarie Picard.

In 201…Lees verder op Wikipedia