Boek
Nederlands

Bloemen voor het interieur

Pieter Porters (auteur), Ivo Pauwels (auteur), Luc Wauman (fotograaf)
Fotoboek met bloemschikkingen.
Onderwerp
Bloemschikken
Extra onderwerp
bloemsierkunst, bloemschikken
Titel
Bloemen voor het interieur
Auteur
Pieter Porters Ivo Pauwels 1950-
Fotograaf
Luc Wauman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2000
159 p. : ill.
ISBN
90-209-4207-7

Besprekingen

Dit boek is een tweede druk van een zoveelste succesboek van Pieter Porters. Van zijn eerste boek Geschikt en gebonden werden 150.000 exemplaren verkocht en ook zijn interieurboek Wonen. Pieter Porters ging vlot over de toonbank.

In dit boek vind je een honderdtal originele 'Porteriaanse' creaties in verschillende stijlen of decoratievormen. Ze kunnen ook bij verschillende gelegenheden aan bod komen. Dit sluit mooi aan bij de filosofie van Porters in zijn inleidende hoofdstuk. Ofwel gaat hij sterk decorerend tewerk ofwel legt hij zich toe op eerder klassieke stukken. In het eerste geval wil hij stukjes natuur gebruiken om er taferelen mee te creëren die emoties opwekken. Hij bekent zelf een zwak voor romantische sfeerbeelden te hebben. Porters verzint alles vanuit wat hij zelf 'zijn innerlijk landschap' noemt. Ofwel start hij meer vanuit de klassieke principes, met het risico dat de ene stijl op het einde toch weer in de andere zal overvloeien. Het is duidelijk da…Lees verder
Pieter Porters is een bekende bloemsierkunstenaar uit België. Het werk dat hij maakt is heel bijzonder. De boeketten zijn eenvoudig en natuurlijk, maar tegelijkertijd geraffineerd. Zijn werk is in dit bijzonder mooi uitgevoerde boek gerangschikt in seizoenen. De tekst van Ivo Pauwels, een bekende Belgische groenjournalist, past in de sfeer van de uitbundige bloemstukken. Hoewel er wel namen genoemd worden van gebruikte bloemen, is het zeker geen instructieboek. De fotografie (in kleur) van Luc Wauman is even mooi als de boeketten die hij in een sfeervolle omgeving fotografeerde. Pieter Porters eerste twee boeken 'Geschikt en gebonden'* en 'Pieter Porters wonen'** waren een groot succes. Dit boek is bedoeld ter inspiratie en niet om het bloemschikken uit te leren. Zowel de gevorderde als de beginnende bloemschikker kunnen er ideeën uit opdoen.