Boek
Nederlands

Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn

Pieter Feller (auteur), Tiny Fisscher (auteur)
+1
Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn
×
Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn

Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Lynn is gek op voetballen. Maar haar moeder heeft geen geld meer voor de contributie en voor nieuwe voetbalschoenen. Moet Lynn nu van voetbal af? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
éénoudergezinnen, sport
Titel
Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn
Auteur
Pieter Feller Tiny Fisscher
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
127 p.
ISBN
9789024569625 (hardback)

Besprekingen

Voetballen is Lynns lust en leven. Thuis hebben ze het niet breed, en als Lynns voetbalschoenen te klein zijn en haar moeder achterloopt met het betalen van de contributie, weet ze niet of ze wel op voetbal kan blijven. Maar dan grijpt het meidenteam in. De opzet van dit eerste deel van de nieuwe voetbalserie 'Het meidenteam' is eenvoudig, de taal met de vele dialogen toegankelijk en nergens gaan het verhaal en de uitwerking van emoties erg ver de diepte in. Maar Feller en Fisscher (die beiden afzonderlijk eerder publiceerden) zullen hun lezers weten in te nemen voor de meiden die niet alleen voetbal, maar ook vriendschap serieus nemen. Dit deel vormt een afgerond geheel, maar laat tegelijk vragen open die in een volgend deel beantwoord kunnen worden. Behalve een illustratie van een voetbal boven elke hoofdstuktitel bevat het boek geen illustraties. Mooie aanvulling op de talloze boeken die over voetballende jongens zijn geschreven. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia