Boek
Nederlands

Kolletje tovert een zak met pakjes

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sinterklaas komt bij Kolletje op school. Er mist een zak met pakjes. Gelukkig heeft Kolletje haar toversokken aan. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Kolletje tovert een zak met pakjes
Auteur
Pieter Feller
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2006
ISBN
90-499-2177-9

Besprekingen

Telkens als Kolletje haar volledige naam, Katharine Orselia Laetitia, noemt, gebeuren er wonderlijke dingen. Als Sinterklaas na een spannende tocht in een luchtballon eindelijk op school arriveert, blijkt er een zak met pakjes te zijn verdwenen. Gelukkig heeft Kolletje haar toversokken aan. Zo helpt ze Sinterklaas de zak vol cadeautjes terug te vinden. Het doorlopende verhaal zonder hoofdstukken wordt met humor verteld, in herkenbaar taalgebruik en is daardoor geschikt om voor te lezen aan kleuters. Het boek is rijk geïllustreerd met eenvoudige, kleurrijke, zwart omlijnde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia