Boek
Nederlands

Zonder voorschrift

Pieter Aspe (auteur)
+1
Zonder voorschrift
×
Zonder voorschrift Zonder voorschrift

Zonder voorschrift

Genre:
Hoofdinspecteur Van In en zijn assistent Versavel van de Brugse politie krijgen te maken met wat een onbetekenende zaak lijkt: een man die er met een computer vandoor gaat.
Titel
Zonder voorschrift
Auteur
Pieter Aspe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014 | Andere uitgaves
313 p.
ISBN
9789022329825 (hardback)

Besprekingen

Hoofdinspecteur Pieter van In en zijn assistent Guido Versavel van de Brugse krijgen te maken met wat op het eerste gezicht een onbetekenende zaak lijkt: een man die een huis binnendringt, een vrouw gegijzeld houdt en er met een computer van door gaat. Maar de harde schijf van die computer blijkt dodelijk. Een paar moordenaars brengen de vrouw, haar echtgenoot en de dief om - en de vraag is wat staat er op die harde schijf dat het waard is om er moorden voor te plegen. De farmaceutische industrie zou er wel eens mee te maken kunnen hebben, zeker als Van In besmet raakt met een onbekend virus. Dit is nummer 35 in de reeks thrillers met het Brugse speurdersduo en het verveelt bepaald niet. Steeds verrassende thema’s, een vaak ironische zelfspot en kritische kijk op Vlaamse toestanden voegen iets verfrissends toe aan het actuele plot. Een kritiekpunt is de toch wat overdreven aandacht voor de homoseksualiteit van Versavel en het libido van de intussen op jaren gekomen Van In. Normale druk.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag (Brugge, 3 april 1953), is een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij is voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Begin augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval en zakte op straat in elkaar. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Er werden drie overbruggingen op zijn kransslagaders geplaatst. Na deze operatie ontstond opschudding toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor As…Lees verder op Wikipedia

Suggesties