Boek
Nederlands

Import

Pieter Aspe (auteur)
Commissaris Van In krijgt te maken met enkele moorden en een terroristisch complot.
Titel
Import
Auteur
Pieter Aspe
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Aspe NV, 2016 | Andere uitgaves
324 p.
ISBN
9789022332443 (hardback)

Besprekingen

Er wordt een lijk gevonden aan het strand van Zeebrugge. De man die de melding doet, wordt later in zijn appartement vermoord, evenals zijn buren. De daders zijn Russische huurmoordenaars maar wie hun opdrachtgevers zijn, blijft lang een mysterie. Het onderzoek wijst uiteindelijk naar een terroristisch complot dat commissaris Van In voor grote problemen stelt. Bovendien blijkt zijn compagnon Guido Versavel ernstig ziek, drinkt hij veel te veel Omer en blijft zijn huwelijk met Hannelore niet vrij van strubbelingen. Voor wie de thrillers van Pieter Aspe kent hoeft deze geen aanbeveling. Er wordt weer regelmatige spot bedreven met Belgische toestanden en bestuurscultuur zoals het langs elkaar werken van politiediensten. Seks wordt bepaald niet geschuwd evenmin als de bekende clichés over Noord-Afrikanen en de islam. Ditmaal is het einde tamelijk abrupt en daarmee enigszins onbevredigend. Maar toch een alleszins te genieten verhaal.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag (Brugge, 3 april 1953), is een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij is voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Begin augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval en zakte op straat in elkaar. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Er werden drie overbruggingen op zijn kransslagaders geplaatst. Na deze operatie ontstond opschudding toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor As…Lees verder op Wikipedia