Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het laatste bevel

Pieter Aspe (auteur)
+1
Het laatste bevel
×
Het laatste bevel Het laatste bevel

Het laatste bevel

In de reeks:
Genre:
Inspecteur Van In en zijn team buigen zich over de verdwijningszaak van een man op een cruiseschip. De man wordt niet gevonden aan boord en is wellicht verdronken. Vrij snel wordt duidelijk dat er een link is met een andere verdrinkingszaak.
Titel
Het laatste bevel
Auteur
Pieter Aspe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau Thriller, 2013
308 p.
ISBN
9789022328255 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Inspecteur Pieter Van In is samen met zijn Hannelore Martens en collega Guido Versavel op vakantie. Ze maken samen een cruise vanuit Groot-Brittannië langs de trekpleisters van de Middellandse Zee, zoals Nice, Firenze, Rome en Barcelona. Hun reisgenoten zijn voornamelijk oudere Britse echtparen, maar op een van de eerste dagen komen ze een verrassend Vlaams koppel tegen. Het zijn Bart Vernieuwe en zijn bloedmooie maîtresse Cleo. Bart runt als directeur een succesvol bedrijf, dat eigendom is van de schoonfamilie. Cleo is een mooie jonge studente. Ze is niet fysiek verliefd op Bart, maar wel op het geld dat hij aan haar spendeert. Van In is geïntrigeerd door het koppel en wil er het fijne van weten. Hij laat een van zijn collega’s in Brugge wat vrijblijvende opzoekingen doen. Zo komt hij te weten dat Bart pas zes maanden geleden directeur werd, na het plotselinge overlijden van zijn schoonvader. Van In weet dat er stront aan de knikker is als hij Bart tijdens een uitstapje een gesprek z…Lees verder
Het 32e deel uit de bekende serie rond de Brugse commissaris Pieter Van In, zijn assistent Guido Versavel en zijn vrouw, onderzoeksrechter Hannelore Martens. Aspe viel al verschillende keren in de prijzen; zijn boeken, die zich in Brugge afspelen, werden omgewerkt tot hoorspelen en televisieseries. Tijdens een cruise op de Middellandse Zee wordt het vertrouwde trio geconfronteerd met de verdwijning van een man. Is de verdwenen man verdronken? Allerlei verwikkelingen brengen Van In in vele Europese steden. Een sleutelrol is weggelegd voor een Kortrijkse rechercheur: Alain Dekyvere. Aspe is een vakman, en ook dit werk is geslaagd: een verhaal met leuke wendingen, spannend, inclusief een verrassende plot. Het boek heeft een motto (van Isolde Kurz): ‘De wildste haat is nog niet zo lelijk als liefdeloosheid.’. Normale druk.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag (Brugge, 3 april 1953), is een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij is voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Begin augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval en zakte op straat in elkaar. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Er werden drie overbruggingen op zijn kransslagaders geplaatst. Na deze operatie ontstond opschudding toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor As…Lees verder op Wikipedia