Boek
Nederlands

Het Janussyndroom

Pieter Aspe (auteur)
De brute verkrachting van de dochter van een zakenman door vier gemaskerde mannen levert het team van de Brugse commissaris Van In veel hoofdbrekens op.
Titel
Het Janussyndroom
Auteur
Pieter Aspe
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013 | Andere uitgaves
317 p.
ISBN
9789022328538 (hardback)

Besprekingen

Freya Fiers wordt na een fuif om tien over drie ’s nachts verrast door twee kerels die haar handen en voeten vastbinden. Even later komt een bestelwagen aangereden en wordt ze in de laadruimte gelegd en naar een afgelegen woning gevoerd. Vier mannen verkrachten haar en sluiten haar daarna op in een vunzig hok zonder ramen. Haar vader doet vrij snel aangifte van het niet thuiskomen van zijn dochter. Een eerste spoor dat verder onderzocht wordt is de diefstal van de fiets van Freya aan de Magdalenazaal waar de fuif plaatsvond. Vervolgens meldt zich een getuige die de ontvoering zag, maar vreesde voor een valstrik en daarom niet reageerde. Een vraag die zich opdringt is of de fietsendiefstal iets te maken heeft met de verdwijning van Freya. Verrassend is dat Freya na twee dagen vrijgelaten wordt. Ze vertelt haar vader dat ze vreselijk misbruikt werd en ze wenst dat hij haar verhaal tot in de kleinste details in haar plaats aan de politie doet. De speurders beloven alles in het werk te st…Lees verder
Drieëndertigste deel in de serie politieromans rond de Brugse commissaris Van In, zijn assistent Guido Versavel, en onderzoeksrechter Hannelore Martens, het vaste trio in de misdaadromans van Pieter Aspe. In dit deel wordt de dochter van een zakenman verkracht door vier gemaskerde mannen. De zoon van de hoofdredacteur van een links blad komt in beeld als verdachte, maar er is onvoldoende bewijs. Andere verdachten verdwijnen spoorloos of worden vermoord. Bovendien krijgt Van In te maken met relatieproblemen. Volgens het beproefde recept geschreven policier met veel dialogen, humor, sympathieke en overtuigende, maar ook na zoveel delen wat clichématige hoofdpersonen. Van Aspe werd al meermalen genomineerd en bekroond voor zijn misdaadromans die ook verfilmd werden voor televisie. Gebonden, normale druk.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag (Brugge, 3 april 1953), is een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij is voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Begin augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval en zakte op straat in elkaar. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Er werden drie overbruggingen op zijn kransslagaders geplaatst. Na deze operatie ontstond opschudding toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor As…Lees verder op Wikipedia

Suggesties