Boek
Nederlands

De kinderen van Chronos

Pieter Aspe (auteur)
+1
De kinderen van Chronos
×
De kinderen van Chronos De kinderen van Chronos

De kinderen van Chronos

In de reeks:
Genre:
Een commissaris van politie te Brugge probeert een bij toeval aangetroffen lijk in de tuin van een voormalig luxueus bordeel in verband te brengen met de hande en wandel van enkele prominente Belgische figuren.
Titel
De kinderen van Chronos
Auteur
Pieter Aspe
Taal
Nederlands
Editie
13
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2007
290 p.
ISBN
9789022315729 (paperback)

Besprekingen

Commissaris Van In van de politie te Brugge wordt geconfronteerd met een bij toeval aangetroffen lijk in de tuin van een voormalig luxueus bordeel. Samen met zijn elegante echtgenote - een parketmagistraat - en zijn rechterhand - een bekwame brigadier - gaat hij nasporingen verrichten, waarbij minder oorbare zaken van prominente figuren aan het licht komen. Uiteindelijk weet hij de diverse affaires met elkaar in verband te brengen en een grootse apotheose te ontketenen. Een speurdersverhaal, waarin de auteur vele zaken, zoals corruptie in Belgische politie- en politieke kringen, betrekt en zijn diverse personages in merkwaardige situaties laat belanden. Duidelijke druk.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag (Brugge, 3 april 1953), is een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij is voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Begin augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval en zakte op straat in elkaar. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Er werden drie overbruggingen op zijn kransslagaders geplaatst. Na deze operatie ontstond opschudding toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor As…Lees verder op Wikipedia