Boek
Nederlands

De doos

Pieter Aspe (auteur)
+1
De doos
×
De doos De doos
In de reeks:
Genre:
De moorden op de zoon van een collaborateur en de zoon van een verzetsheld blijken met elkaar te maken te hebben.
Titel
De doos
Auteur
Pieter Aspe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Aspe NV, 2015
314 p.
ISBN
9789022331095 (hardback)

Besprekingen

De moorden op de zoon van een collaborateur en de zoon van een verzetsheld blijken met elkaar te maken te hebben. De ik-persoon in dit verhaal krijgt een doos met papieren uit WO II. Dit blijkt het begin te zijn van meer moorden. Terwijl de politie van Brugge, Van In en Versavel, de moorden onderzoekt, krijgt de lezer een kijkje in het handelen van de moordenaar. Maar pas aan het einde van het boek worden zijn motieven duidelijk. Intussen speelt ook het persoonlijke leven van de politiemannen een rol, vooral de vete tussen de vrouw van Van In en de procureur. Het is een verrassend verhaal, waarbij de politie haar onderzoek doet en de moordenaar hen steeds een stapje voor is. Boeiend en heel plezierig om te lezen. Het gaat over mensen met een verleden dat hen inhaalt en politie die elkaar onderling tegenwerkt.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag (Brugge, 3 april 1953), is een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij is voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Begin augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval en zakte op straat in elkaar. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Er werden drie overbruggingen op zijn kransslagaders geplaatst. Na deze operatie ontstond opschudding toen Aspe en zijn behandelend cardioloog voor het oog van de pers elk een glas Duvel dronken, waarbij de cardioloog beweerde dat dit goed zou zijn voor As…Lees verder op Wikipedia