Boek
Nederlands

Verzwijg mij niet

Piet Baete (auteur)
+1
Verzwijg mij niet
×
Verzwijg mij niet Verzwijg mij niet

Verzwijg mij niet

Genre:
Na ongenood op een feest bij de machtige familie De Greve te zijn geweest, wordt een man vermoord aangetroffen; de taak van de politie is niet zozeer de dader te zoeken, maar met bewijzen te komen.
Titel
Verzwijg mij niet
Auteur
Piet Baete
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011
391 p.
ISBN
9789022326039 (paperback)

Besprekingen

De twintigers Gert-Jan, Louis, Vic en Simon zijn al jarenlang vrienden. Ze besluiten de zomer door te brengen in de villa van Simons schoonouders in het chique Knokke-Heist. Op een avond glippen ze binnen op een verjaardagsfeest bij de steenrijke en machtige familie De Greve in Het Zoute. Vic ontdekt er dat zijn knappe ex-vriendin Charlotte nu een relatie heeft met Nicolas, de verwende zoon des huizes, en wil haar terug. De volgende ochtend merken Gert-Jan, Louis en Simon dat hun vriend verdwenen is. Een dag later wordt Vics lijk verhakkeld teruggevonden in een paardenslachterij. Inspecteur Kamp, die het beu is om zich met burenruzies en weggelopen tieners bezig te houden, zet meteen zijn tanden in de zaak. Maar al gauw groeit de kwestie hem boven het hoofd en moet Kamp de hulp inroepen van zijn collega Briek Mulders, die even op non-actief gezet werd. Samen proberen de inspecteurs de moord op Vic te ontrafelen, ook al blijken De Greve's niet de meest behulpzame familie in Knokke-Heis…Lees verder
Ongenood op een feest bij de machtige familie De Greve, ontmoet Vic zijn ex-vriendin Charlotte. Zij is nu de verloofde van zoon De Greve. Na het feest keert Vic terug om Charlotte opnieuw voor zich te winnen. Hij wordt echter vermoord teruggevonden. De politie heeft sterke vermoedens wie het gedaan heeft, maar heeft er een zware dobber aan dit te bewijzen. Er wordt een val gezet, met verstrekkende gevolgen. Het verhaal is vlot en makkelijk leesbaar geschreven. De politiepersonages in het boek verschenen ook in eerdere boeken van deze schrijver. In het verhaal wordt verwezen naar gebeurtenissen in deze eerdere boeken, maar dit is niet storend en het boek is zelfstandig leesbaar. Normale druk.

Over Piet Baete

Piet Baete (Oostende, 12 mei 1978) is een Vlaams scenarist en schrijver. Hij is getogen in Knokke-Heist, maar een geboren Oostendenaar.

Hij studeerde Germaanse talen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn opleiding vertrok hij naar de Verenigde Staten om er een cursus scenarioschrijven te volgen. Hij studeerde in Los Angeles aan de U.C.L.A. en liep er ook stage, maar werkte er nooit vanwege zijn studentenvisum.

In Vlaanderen maakte hij naam als scenarist van de serie Team Spirit met rollen weggelegd voor onder anderen Axel Daeseleire en Michael Pas, dat een vervolg vormde op de film Team Spirit. Voor deze serie schreef hij samen met Dimitri Leue. Vanaf maart 2003 werd de serie uitgezonden bij VTM: 6 afleveringen van 50 minuten.

Baete verzorgde ook het script voor 2 afleveringen van de serie Aspe. In 2004 schreef hij mee aan de aflevering Dood tij en in 2007 aan Het lelijke eendje. Zijn recentste credits schreef Baete bijeen …Lees verder op Wikipedia