Boek
Nederlands

Het laatste woord : thriller

Piet Baete (auteur)
+1
Het laatste woord : thriller
×
Het laatste woord : thriller Het laatste woord : thriller

Het laatste woord : thriller

Genre:
Een jongeman moet zijn traumatische verleden onder ogen zien als zijn vader op wrede wijze wordt vermoord.
Titel
Het laatste woord : thriller
Auteur
Piet Baete
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
318 p.
ISBN
9789401446389 (paperback)

Besprekingen

Politieagent Patrick Van Dijk is net een dag op non-actief gezet als hij door messteken om het leven wordt gebracht. Het rechercheteam staat voor een raadsel. Alle verdenkingen richtten zich al gauw op zijn twintigjarige zoon die geen goede band heeft met zijn ouders. Dit komt door een ongeval van vijftien jaar geleden: de oudste zoon van Patrick wordt vermoord en de dader is nooit gevonden. Het verhaal gaat terug in de tijd en zo wordt steeds meer duidelijk wat er gebeurd is binnen de familie Van Dijk. Piet Baete (1978) is een Vlaamse schrijver, 'Het laatste woord' is zijn zevende boek. De spanning bouwt zich langzaam op en de lezer wordt verrast met een onverwacht einde. Voor een breed publiek, voor liefhebbers van Michael Berg, Esther Verhoef en B.A. Paris.

Over Piet Baete

Piet Baete (Oostende, 12 mei 1978) is een Vlaams scenarist en schrijver. Hij is getogen in Knokke-Heist, maar een geboren Oostendenaar.

Hij studeerde Germaanse talen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn opleiding vertrok hij naar de Verenigde Staten om er een cursus scenarioschrijven te volgen. Hij studeerde in Los Angeles aan de U.C.L.A. en liep er ook stage, maar werkte er nooit vanwege zijn studentenvisum.

In Vlaanderen maakte hij naam als scenarist van de serie Team Spirit met rollen weggelegd voor onder anderen Axel Daeseleire en Michael Pas, dat een vervolg vormde op de film Team Spirit. Voor deze serie schreef hij samen met Dimitri Leue. Vanaf maart 2003 werd de serie uitgezonden bij VTM: 6 afleveringen van 50 minuten.

Baete verzorgde ook het script voor 2 afleveringen van de serie Aspe. In 2004 schreef hij mee aan de aflevering Dood tij en in 2007 aan Het lelijke eendje. Zijn recentste credits schreef Baete bijeen …Lees verder op Wikipedia