Boek
Nederlands

De verbroken belofte

Een klein groepje mensen dat een magisch geheim deelt en wordt achtervolgd door moordenaars, besluit achter de vijand aan te gaan die deze moordenaars aanstuurt.
Extra onderwerp
geheimen, MYSTERIE, fantasy
Titel
De verbroken belofte
Auteur
Pierre Grimbert
Vertaler
Margreet Van Muijlwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le serment orphelin
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2015
318 p. : ill.
ISBN
9789024565900 (paperback)

Besprekingen

Deel twee uit de serie 'Het geheim van Ji'*. Een groepje erfgenamen van een geheim wordt op de hielen gezeten door een sekte van moordenaars. Samen proberen ze te overleven. Het tempo van het verhaal blijft laag. De focus ligt vooral op de personages en hun onderliggende verhouding. Dit is niet altijd genoeg om de aandacht vast te houden. De schrijver komt ook wat naïef over met zijn herhaalde verzekeringen dat de groepsleden nu zo innig met elkaar verbonden zijn. Pas op het eind wordt het weer echt spannend. Prima vertaling uit het Frans. Normale druk; voorin voorzien van enkele kaartjes.

Over Pierre Grimbert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Grimbert

Pierre Grimbert (Lille, 23 september 1970) is een Frans uitgever en schrijver van fantasy- en jeugdboeken.

Biografie

Pierre Grimbert werd geboren in 1970 in Lille en werkte eerst als bibliothecaris alvorens in Bordeaux studies voor uitgever en boekhandelaar te volgen.

In 1995 schreef Grimbert het eerste deel van de boekenreeks Le Secret de Ji (Het geheim van Ji), Six héritiers dat met verschillende prijzen bekroond werd. Zijn saga Cycle de Ji (Ji-cyclus) bestaat inmiddels uit drie boekenreeksen en 13 volumes, gepubliceerd tussen 1996 en 2012. De eerste boekenreeks werd vertaald in het Tsjechisch, Duits, Engels en Nederlands. Hij schrijft behalve fantasyromans ook fantasyboeken voor kinderen.

In 2004 startte Grimbert samen met zijn vrouw, de schrijfster Audrey Françaix zijn eigen uitgeverij Éditions Octobre.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia