Boek
Nederlands

De schaduw van het verleden

Achtervolgd door moordenaars proberen de erfgenamen van Ji het wat en hoe te doorgronden van het geheim waarvan zij erfgenaam zijn, een geheim dat grote gevolgen voor de hele wereld kan hebben.
Extra onderwerp
MYSTERIE, fantasy
Titel
De schaduw van het verleden
Auteur
Pierre Grimbert
Vertaler
Margreet Van Muijlwijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'ombre des anciens
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2015
310 p. : ill.
ISBN
9789024567065 (paperback)

Besprekingen

De erfgenamen van Ji zetten hun gevaarlijke zoektocht door. Achtervolgd door moordenaars proberen ze het wat en hoe te doorgronden van het geheim waarvan zij erfgenaam zijn, een geheim dat grote gevolgen voor de hele wereld kan hebben. Derde deel uit de serie 'Het geheim van Ji'*. Het tempo ligt iets hoger dan in eerdere delen en dat mag ook wel. Goede vertaling uit het Frans. Normale druk; voorin voorzien van enkele kaartjes.

Over Pierre Grimbert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Grimbert

Pierre Grimbert (Lille, 23 september 1970) is een Frans uitgever en schrijver van fantasy- en jeugdboeken.

Biografie

Pierre Grimbert werd geboren in 1970 in Lille en werkte eerst als bibliothecaris alvorens in Bordeaux studies voor uitgever en boekhandelaar te volgen.

In 1995 schreef Grimbert het eerste deel van de boekenreeks Le Secret de Ji (Het geheim van Ji), Six héritiers dat met verschillende prijzen bekroond werd. Zijn saga Cycle de Ji (Ji-cyclus) bestaat inmiddels uit drie boekenreeksen en 13 volumes, gepubliceerd tussen 1996 en 2012. De eerste boekenreeks werd vertaald in het Tsjechisch, Duits, Engels en Nederlands. Hij schrijft behalve fantasyromans ook fantasyboeken voor kinderen.

In 2004 startte Grimbert samen met zijn vrouw, de schrijfster Audrey Françaix zijn eigen uitgeverij Éditions Octobre.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia