Daisy
Nederlands

Geheim dagboek van klein duimpje

+1
Geheim dagboek van klein duimpje
×
Geheim dagboek van klein duimpje Geheim dagboek van klein duimpje
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In dit dagboek van Klein Duimpje ontdek je alles wat het klassieke sprookje verzwijgt. Over knorrende magen, slechte stiefmoeders, hongerige leraars, broodkruimels, en zevenmijlslaarzen natuurlijk. De kleine, maar dappere sprookjesheld beschrijft zijn dagdagelijkse belevenissen en fantastische avonturen.
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
Geheim dagboek van klein duimpje
Auteur
Philippe Lechermeier
Verteller
Christiane Bruinjé  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Journal secret du petit poucet
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2010
1 cd
Speelduur
2:15:00
Oorspr. uitgever
Davidsfonds /Infodok
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

Deze variant van het sprookje van Klein Duimpje geeft, naast de bekende thema's, een heel eigen draai aan het verhaal. Het gezin wordt uitgebreid beschreven en de personages getypeerd: de zes broers, de boze stiefmoeder en hun omgeving. De reis van Klein Duimpje is een spannend avontuur met veel ontberingen. Er is ook aandacht voor maatschappijkritiek. Naast een speels gebruik van taal (bewerkt door Edward van de Vendel), spelen de illustraties een cruciale rol in het geheel. Tekst en beeld bevatten een creatieve invulling van allerlei aspecten van het verhaal en vormen een zeer creatief en artistiek geheel. Er is veel te zien en te genieten. Origineel, prachtig vormgegeven kunstwerk, waarin taal en beeld elkaar verrijken en een unieke combinatie vormen. Stevig gebonden, speciale uitgave voor fijnproevers. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Het geheime dagboek van Klein Duimpje

‘Het geheime dagboek van Klein Duimpje’ geeft een nieuwe dimensie aan het klassieke sprookje dat iedereen kent. Het boek begint met een “Officieel Certificaat van ACHTERLATING voor altijd van kinderen, klein en groot zowel slim als idioot”, een document dat te pas en te onpas opduikt. Het zet al dadelijk de teneur voor dit eigenzinnige verhaal over goed en kwaad, vriendschap, wreedheid en avontuur. In dit dagboek maak je niet alleen kennis met de diepste geheimen van Klein Duimpje (Wist je dat hij een heleboel bijnamen heeft en heimelijk verliefd is op zijn buurmeisje?), een zeer bijdehand jongetje, maar ontmoet je ook een heleboel goed getypeerde en bizarre personages: zijn zes broers wiens namen allemaal met een B beginnen, zijn vader, stiefmoeder Popette (wel stief maar niet lief) en Dappere Douwe haar ex, meester Makkeman, Crémence de dochter van de leenheer, de familie Saraceen, de kinderen van het riddergarnizoen, de familie Maribold die hun buren zijn en uiteraard de reus Barna…Lees verder