Dvd
Nederlands

Smurfen. seizoen 7

Peyo (naar het werk van), Yvan Delporte (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Avonturen van het blauwe kaboutervolkje. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Smurfen. seizoen 7
Naar het werk van
Peyo Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2020
6 dvd-video's
Speelduur
1008 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans
EAN
8712609641004

Besprekingen

Box met alle 36 afleveringen uit seizoen 7 (1987) van de animatieserie ’De Smurfen’, die tussen 1981 en 1989 in de Amerikaanse Hanna-Barbera Studios gemaakt werd op basis van de stripverhalen van Peyo (Pierre Culliford). Onder leiding van Grote Smurf beleven de kleine blauwe kabouters allerlei avonturen, vaak met hun grote vijand, tovenaar Gargamel. De stripalbums worden nog steeds herdrukt. Inmiddels zijn ook drie bioscoopfilms gemaakt (2011, 2013 en 2017) en staat voor 2021 een 3D Belgisch-Franse animatieserie gepland. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties