Boek
Nederlands

Pieter de papegaaiduiker

Petr Horáček (auteur)

Pieter de papegaaiduiker

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tijdens een storm op zee verdwaalt papegaaiduiker Pieter en raakt hij zijn beste vriendje Pim kwijt. Gelukkig helpt een grote walvis hem met zoeken. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Pieter de papegaaiduiker
Auteur
Petr Horáček
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Puffin Peter
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2012
[34] p. : ill.
ISBN
9789051162080 (hardback)

Besprekingen

Kleurrijk prentenboek over de zoektocht van papegaaiduiker Pieter naar zijn beste vriendje Pim. De papegaaiduikers Pieter en Pim wonen op een rotseiland. Daar hebben ze het samen heel goed. Maar als er tijdens hun spel op zee een verschrikkelijke storm opsteekt, verdwaalt Pieter. Gelukkig krijgt hij hulp van een grote walvis. Deze brengt Pieter naar allerlei plekken op de wereld, waar vogels zijn die voldoen aan de vage omschrijving van Pieter, maar helaas is het steeds Pim niet. Ten slotte eindigt de reis van Pieter en de walvis bij een rotseiland, en begrijpt de walvis eindelijk wat voor vogel Pieter bedoelt. Prachtig, eenvoudig verhaal over vriendschap en het zoeken naar de juiste identiteit. De mooie, heldergekleurde illustraties beslaan meestal een dubbele pagina en zijn gemaakt in een gemengde techniek met o.a. waterverf, plakkaatverf en collage. De simpele korte tekst is gedrukt in een grote, duidelijke, schreefloze letter en geplaatst op de lichtgekleurde plekken van de illus…Lees verder

Pieter de papegaaiduiker

Pieter en Pim zijn papegaaiduikers. Het zijn beste vriendjes. Pim maakt Pieter steeds aan het lachen. Ze zijn heel gelukkig op hun rotseiland. Op een dag duiken ze in zee. Er steekt een wilde woeste storm op die Pieter wegspoelt en hem ver weg de zee opdrijft. Wanneer Pieter zijn ogen opendoet, is hij helemaal alleen en zoekt hij Pim. Een vriendelijke walvis neemt Pieter op zijn rug en samen gaan ze Pim zoeken. Pieter legt uit dat Pim grappig en zeer lawaaiig is. Dus brengt de walvis hem naar de papegaaien, de pinguins, de toekan. Dit zijn lawaaierige dieren maar Pieter was vergeten te zeggen dat Pim ook een papegaaiduiker is.
Eenvoudig dierenverhaal met weinig personages en makkelijk te volgen door jonge kleuters. De schilderijtjes zijn mooi gedaan met felle kleuren en expressieve vogelkopjes. Ook de afbeeldingen van de walvis, over twee pagina's, zijn indrukwekkend.