Boek
Nederlands

Kriebelbeestjes

Petr Horáček (auteur), Jesse Goossens (vertaler)
+1
Kriebelbeestjes
×
Kriebelbeestjes Kriebelbeestjes
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zie je de kevertjes kruipen? En de slakken slibberen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages. Met doorkijkgaten en draaischijf. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Insecten
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Kriebelbeestjes
Auteur
Petr Horáček
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Creepy crawly
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[12] p. : ill.
ISBN
9789047705857 (hardback)

Besprekingen

Stevige, vierkante, hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoeken en uitsparingen over kleine beestjes die in de tuin te zien zijn; kevertjes, slakken, rupsen, lieveheersbeestjes, en… vlinders. De dieren, met lachende mondjes, zijn te zien in kleurige collages in een gemengde techniek in naïeve stijl. Ze worden begeleid door een eenvoudige, allitererende vraag: ‘Zie je de kevertjes kruipen?’, ‘Zie je de slakken slibberen?’. Dat maakt het voorlezen leuk. De uitsparingen, een tot vier per bladzijde, leggen verrassende verbindingen met de volgende of vorige plaat. In het achterplat zit een draaischijf, zodat de vleugels van de vlinders aan de binnenzijde wisselen van kleur. Mooi uitgevoerd, stoer boekje dat zich prima leent tot interactief gebruik met kleintjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Kriebelbeestjes

Dit nieuwe boekje van de Tsjechische illustrator en prentenboekenmaker Petr Horacek is een waar kijk- en ontdekfestijn voor de allerkleinsten. Op elke pagina wordt een andere soort kriebelbeestje voorgesteld. Eerst zijn er de kruipende kevertjes. Met doorkijkgaten wordt op een eenvoudige maar knappe manier de overgang naar de volgende pagina gemaakt. Zo worden de groene dekschildjes van de kevertjes op de volgende bladzijde de huisjes van de slibberende slakken. Daarna volgen rondkruipende rupsen en lopende lieveheersbeestjes. Natuurlijk worden de vlinders niet vergeten, die op de allerlaatste pagina vrolijk boven het gras vliegen. Hier kunnen kleine, gretige handjes met behulp van een draaiwiel de vlinders laten ‘bewegen’ en ook zelf ‘kleuren’. Het boekje is gemaakt uit stevig karton, met veilige, afgeronde hoeken, dus goed bestand tegen ‘nog een keer!’ ontdekken en genieten.