Boek
Nederlands

Drie keer kampioen

Peter Vervloed (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nadra houdt een spreekbeurt over taekwondo. Per ongeluk schopt ze Jeroen hard in zijn buik. Jeroen wordt vaak gepest door Paul. Nadra weet niet voor wie ze nu moet kiezen, Jeroen of Paul. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Pesten
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Drie keer kampioen
Auteur
Peter Vervloed
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
70 p. : ill.
ISBN
9789027674265

Besprekingen

Wanneer Nadra een spreekbeurt houdt over taekwondo, trapt ze Jeroen per ongeluk hard in zijn buik. Paul, de leider van een pestgroepje, vindt dat prachtig. Nadra vindt Paul leuk, maar dat Jeroen gepest wordt niet. Wat kan ze hier nu aan doen? Een vlot geschreven verhaal in korte, overzichtelijke hoofdstukken met veel dialogen, zonder moeilijke of te lange zinnen, AVI-E5. Het geheel is zo geschreven dat de lezer met iedereen meeleeft. Veel paginagrote zwart-witte pentekeningen, ingekleurd met grijstinten. Op de schutbladen wordt een samenvatting van het verhaal gegeven in de vorm van een strip. Een leuk verhaal, waarin de gevoelens mooi verwoord zijn. Deel uit de serie 'Boekbende'. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Peter Vervloed

Peter Vervloed (Schoonhoven, 3 mei 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijver en leerkracht.

Biografie

Jeugd en opleiding

Peter Vervloed werd geboren aan de Schapenstraat te Schoonhoven. Na de middelbare school bezocht hij de pabo, waar hij een opleiding volgde tot leerkracht. Hierna studeerde hij nog enkele jaren muziek en MO-Nederlands.

Loopbaan

Vervloed signeerde in 1986 zijn eerste boek De kris danst. Omdat zijn schoonvader van Indonesische afkomst was, wist hij veel over dit land te vertellen en begon hij hier ook boeken over te schrijven. Vervloed is tevens werkzaam als parttime-leraar op een basisschool en geeft regelmatig lezingen in bibliotheken. In 2002 ontving hij in de openbare bibliotheek van Haarlem de "Makkelijk Lezen Trofee". Hij werkt veel samen met illustratoren als Roelof van der Schans, Peter Fitz Verploegh, Ja…Lees verder op Wikipedia

Suggesties