Boek
Nederlands

De Hollywoodfactor : een Alessandra Vaccaro misdaadroman

Peter Perceval (auteur)
+1
De Hollywoodfactor : een Alessandra Vaccaro misdaadroman
×
De Hollywoodfactor : een Alessandra Vaccaro misdaadroman De Hollywoodfactor : een Alessandra Vaccaro misdaadroman

De Hollywoodfactor : een Alessandra Vaccaro misdaadroman

Genre:
Titel
De Hollywoodfactor : een Alessandra Vaccaro misdaadroman
Auteur
Peter Perceval
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
[Gent]: Witsand, 2015
382 p.
ISBN
9789492011169 (paperback)

Besprekingen

Antwerpen wordt geconfronteerd met de moord op de bekende beursmakelaar en filantroop Georges Waltz, die gekruisigd is gevonden in een bos. Het blijkt al gauw om een gecompliceerde zaak te gaan, met veel mogelijke daders. Waltz werd steenrijk door een beleggingspiramide, waarvan ook het bisdom Antwerpen heeft willen profiteren om haar financiële status te verbeteren. Eén mogelijkheid is dat er iets misging met de kerkbeleggingen en het bisdom verhaal is komen halen. Degene met wie Waltz samenwerkte, wordt ontvoerd en hoofdinspecteur Alessandra Vaccaro krijgt dreigbrieven en hatemail en heeft last heeft van een opdringerige journaliste. De zaak lijkt onoplosbaar. De Vlaamse toneelproducent, regisseur en scenarioschrijver (1966) maakt met deze roman zijn thrillerdebuut. Hij werkt aan een tweede over Vaccaro. Deze eerste is spannend, vaak geestig en heeft een herkenbare hoofdpersoon. De plot is nogal gecompliceerd, met ook een gecompliceerde, maar aannemelijke ontknoping.

Over Peter Perceval

Peter Perceval (Tongeren, 2 mei 1966) is een Vlaams auteur, toneelregisseur en -producent.

Perceval schreef scenario's voor Raar maar Waar en Kriebels (VTM), maar ook voor Thuis en Gisteren Gekeken (VRT).

In 1995 was Perceval artistiek leider van het kinderkunstencentrum Kopergietery en in 1997 begon hij voor eigen rekening theater te produceren. Samen met zijn echtgenote An Nelissen richtte hij theaterproductiehuis Drie Pees op. Vanuit Drie Pees werd in oktober 1997 begonnen met comedyoptredens in Antwerpen.

Sinds 1997 schreef, regisseerde en produceerde hij meer dan 60 comedyshows die rondtoerden in Vlaanderen, Nederland en Wallonië. Zo schreef en regisseerde Perceval De Penismonoloog en Terrorist (samen met Nigel Williams) , Kruismans vraagt zich af, België Voor Beginners en Wereldberoemd in Vlaanderen, maar ook "La Flandre pour les nuls" en de tweetalige show "Vaderland/La Bertitude de…Lees verder op Wikipedia