Dvd
Engels

They shall not grow old

Peter Jackson (regisseur)

They shall not grow old

Genre:
Documentaire over de dagelijkse realiteit en de ervaringen van Britse soldaten aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog, met ingekleurde beelden en met commentaar van de soldaten zelf.
Onderwerp
Wereldoorlog I
Titel
They shall not grow old
Regisseur
Peter Jackson
Taal
Engels
Parallelle titel
Pour les soldats tombés
Uitgever
Warner Bros, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans en Engels voor slechthorenden Beeldmateriaal is getransformeerd in kleur om details te tonen die nooit eerder zichtbaar waren
EAN
5051888249093

Besprekingen

Brits/Nieuw-Zeelandse documentaire uit 2018 over Britse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog, van regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings; The hobbit), met als bijzonder aspect de bewerking en inkleuring van historische filmbeelden. Beoordeling IMDb: 8,4. Pauline Kleijer (Volkskrant 10-4-’19): ‘In technisch opzicht is They Shall Not Grow Old baanbrekend. (…) Opvallend is hoe goed de Britten het met hun tegenstanders konden vinden. De Duitsers die tot gevangene waren gemaakt, maakten zich doorgaans nuttig en geliefd – in de Grote Oorlog zaten alle jongens uiteindelijk in hetzelfde schuitje. Vooral dankzij dit soort observaties is They Shall Not Grow Old veel meer dan een digitaal spektakelstuk. De film geeft het verleden kleur, scherpte en diepte, maar boven alles een gezicht’ (4 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 11-4-’19): ‘Hoe was het voor een gewone jongen om infanteriesoldaat te zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog? Om dag en nacht in de loopgraven te liggen, met luize…Lees verder

Over Peter Jackson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stefan Servos

Peter Robert Jackson (Pukerua Bay, Nieuw-Zeeland, 31 oktober 1961) is een Nieuw-Zeelands filmregisseur. Hij maakte onder meer een aantal culthorrorfilms en de fantasytrilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit.

Biografie

Jackson is het enige kind van Joan en William Jackson. Zijn moeder, een fabrieksarbeider en huisvrouw, en vader, een boekhouder, waren beiden Engelse immigranten. Als kind was Jackson al gek op films. Toen een familievriend de Jacksons, met de kleine Peter in het achterhoofd, een filmcamera cadeau deed, begon Peter dan ook al snel korte filmpjes te maken met z'n vrienden. Jackson genoot geen officiële opleiding in het filmmaken, maar met vallen en opstaan leerde hij uit zijn eigen producties. Na school begon Jackson te werken als etser bij een krant en hij begon ook aan een vampierfilm die echter al werd afgeschreven voordat hij klaar was.

Zijn eerste 'grote' speelfilm, Bad Taste (…Lees verder op Wikipedia