Dvd
Engels

The hobbit : the motion picture trilogie

Peter Jackson (regisseur), J.R.R. Tolkien (naar het werk van)
Het verhaal van de reis van hobbit Bilbo, tovenaar Gandalf en de dwergen naar de Eenzame Berg en de gebeurtenissen aldaar. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
1 An unexpected journey
2 The desolation of Smaug
3 The battle of the five armies
Titel
The hobbit : the motion picture trilogie
Regisseur
Peter Jackson
Naar het werk van
J.R.R. Tolkien
Taal
Engels
Uitgever
Warner Brothers, 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2012-2014
Speelduur
460 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
5051888213018

Besprekingen

Verzamelbox met de filmtrilogie* van de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson (trilogie 'Lord of the Rings') naar het boek van J.R.R. Tolkien, getiteld ‘The Hobbit: or There and back again', dat de Britse schrijver in 1937 publiceerde voor kinderen, de voorloper van 'The lord of the rings'. De drie delen verschenen in 2012, 2013 en 2014. Het rustige leventje van hobbit Bilbo, de oom van de latere Frodo, wordt verstoord met de komst van tovenaar Gandalf en dertien dwergen die terug willen naar hun rijk rond de Eenzame Berg waar ze wreed werden verdreven door een draak. Bilbo gaat mee en een avontuur met trollen, elfen en monsters begint. Wanneer ze na een lange reis aankomen bij de Eenzame Berg ontstaat een grote oorlog waarin dwergen, mensen en elfen samen moeten werken om de legers van de orks te verslaan. In de hoofdrollen zien we Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Peter Jackson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stefan Servos

Peter Robert Jackson (Pukerua Bay, Nieuw-Zeeland, 31 oktober 1961) is een Nieuw-Zeelands filmregisseur. Hij maakte onder meer een aantal culthorrorfilms en de fantasytrilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit.

Biografie

Jackson is het enige kind van Joan en William Jackson. Zijn moeder, een fabrieksarbeider en huisvrouw, en vader, een boekhouder, waren beiden Engelse immigranten. Als kind was Jackson al gek op films. Toen een familievriend de Jacksons, met de kleine Peter in het achterhoofd, een filmcamera cadeau deed, begon Peter dan ook al snel korte filmpjes te maken met z'n vrienden. Jackson genoot geen officiële opleiding in het filmmaken, maar met vallen en opstaan leerde hij uit zijn eigen producties. Na school begon Jackson te werken als etser bij een krant en hij begon ook aan een vampierfilm die echter al werd afgeschreven voordat hij klaar was.

Zijn eerste 'grote' speelfilm, Bad Taste (…Lees verder op Wikipedia