Boek
Nederlands

Het gezonken galjoen

Peter Dennis (illustrator)
+1
Het gezonken galjoen
×
Het gezonken galjoen Het gezonken galjoen

Het gezonken galjoen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met met veel tekeningen in kleur wordt de geschiedenis verteld van een Spaans schip vanaf de bouw en het tot zinken brengen door piraten in de 17e eeuw tot de herbouw in de 20e eeuw. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Galjoenen, Zeerovers
Titel
Het gezonken galjoen
Illustrator
Peter Dennis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shipwreck
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2003
30 p. : ill.
ISBN
90-303-1527-X

Besprekingen

In 1630 bouwden de Spanjaarden een galjoen. Tijdens haar eerste reis naar de Cariben werd het schip door piraten overvallen en tot zinken gebracht. In 1632 probeerden de Spanjaarden met duikers delen van de schat te redden. Het schip werd in 1980 opnieuw door duikers bezocht, dit keer door archeologen, met gevolg dat er nu een replica van het schip te bezichtigen is in Spanje. Het boek vormt een tijdreis waarin het verhaal van het galjoen tot aan de replica verteld wordt. De reis is verdeeld in twaalf stappen ter grootte van een dubbele pagina. De tekst is boeiend en staat steeds in prachtige paginagrote kleurenillustraties. De pagina’s bevatten een tab met daarop de tijdsaanduiding, die van enkele minuten naar eeuwen kan verspringen. De achterkant van deze tabs is gebruikt voor extra informatie. Een mooi en verzorgd boek (groot formaat, harde kaft). De illustraties zitten vol humor en zijn een lust voor het oog. Behalve educatief ook lekker spannend. Geschikt voor werkstukken en spre…Lees verder

Over Peter Dennis

Peter John Dennis (Dorking, 25 oktober 1933 - Los Angeles (Verenigde Staten), 19 april 2009) was een Brits acteur.

Dennis begon als boekhouder in Londen en vervulde zijn militaire dienst in Nigeria. Nadat hij in 1963 Derek Jacobi had zien spelen nam hij ontslag en begon hij een tweejarige theateropleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art.

Dennis' acteursloopbaan speelde zich af aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, maar hij is vermoedelijk het meest bekend geworden als uitvoerder van de werken van A.A. Milne in zijn theatershow "Bother! The Brain of Pooh". Hij speelde ook mee in de televisieseries The Avengers en Friends, Murphy Brown, Prime Suspect en Murder, She Wrote. Belangrijke filmrollen speelde hij in Sideways en Shrek. Dennis kreeg onder meer een Screen Actors Guild Award voor zijn prestaties in Sideways.

Filmografie