Dvd
Engels

Monsters en co.

Pete Docter (regisseur), Randy Newman (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De monsterwereld staat op zijn kop als een klein meisje weet binnen te dringen. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Monsters en co.
Regisseur
Pete Docter
Componist
Randy Newman
Uniforme titel
Monsters, Inc.
Taal
Engels
Uitgever
Walt Disney Home Entertainment, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
88 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8711875938900

Besprekingen

Animatiefilm van Disney-Pixar uit 2001 onder regie van Pete Doctor (Up), volledig gemaakt met computeranimatie. In Monstropolis wonen vele grappige, vriendelijke, hardwerkende monsters. Door kinderen te laten schrikken, wekken ze energie op waarmee ze een monsterwereld laten draaien. De monsters schrikken zich zelf een hoedje als het mensenmeisje Boe per ongeluk in hun wereld binnendringt. Ze denken namelijk dat kinderen gevaarlijk en giftig zijn. De top-schrikkers, Sulley (groot, blauw en harig met horentjes) en zijn maatje Mike (klein en groen met één oog) nemen haar echter in bescherming. André Waardenburg (NRC 6-2-'02) noemt het '(...) vermaak in de gouden Disney traditie. (...) De film haalt de humor echter meer uit het verhaal zelf, de geestige dialogen en de premissen. (...) Het lievige Monsters Inc. is anders dan het wat anarchistische Shrek, maar zeker even leuk.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 7-2-'02): '(...) een bron van vermaak voor alle leeftijden, gemaakt met veel aanstekeli…Lees verder

Over Pete Docter

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

Peter Hans "Pete" Docter (Bloomington (Minnesota), 9 oktober 1968) is een Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver, filmproducent, animator en stemacteur. Hij is waarschijnlijk het meest bekend als regisseur van de animatiefilms Monsters, Inc. en Up, en als medewerker van Pixar Animation Studios. In totaal werd hij vijf keer genomineerd voor een Oscar, en won hij er een, voor Up.

Filmografie

  • Toy Story (1995) - Scenario, hoofdanimator
  • Geri's Game (1997) - Animator
  • A Bug's Life (1998) - Additional Storyboard Artist
  • Toy Story 2 (1999) - Scenario
  • Monsters, Inc. (2001) - Regie, scenario
  • Mike's New Car (2002) - Regie, scenario
  • Howl's Moving Castle (2004) - Executive Producer (U.S. production)
  • WALL-E (2008) - Scenario
  • Up (2009) - Regie, scenario / Stem van Kevin & Campm…Lees verder op Wikipedia