Boek
Nederlands
De succesvolle rapper en tekstschrijver Faberyayo schrijft over zijn intense gezinsleven en vaderschap vanaf het begin van de derde zwangerschap van zijn vrouw.
Onderwerp
Vaders, Lanen, Pepijn
Extra onderwerp
vaderschap, Vader-kindrelatie
Titel
Vad3r
Auteur
Pepijn Lanen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020
324 p.
ISBN
9789026353932 (paperback)

Besprekingen

Na een drietal vrij surrealistische boeken schrijft Pepijn Lanen (1982) in 'Vad3r' over zijn vrouw Coco, zijn gezinsleven en zijn drukke bestaan als de rapper Faberyayo. Lang aarzelt hij over de vorm van dit boek, maar al schrijvend ontwikkelt hij een visie: ‘Dit boek wordt precies dit boek. Alleen mijn gedachten en verder niks. Geen narratief. Je leest het of je leest het niet. Maar dit is het.’ De lezer krijgt inderdaad een gedetailleerde inkijk in zijn hoofd, die draaien om ‘zijn kindjes’, de derde zwangerschap, behuizing, werk, geld, sport en reizen. Zijn gevoel van onzekerheid, zijn verslavingsgevoeligheid, zijn drang tot perfectie (hij sport zich ongans), zonder zich te willen voegen naar algemeen geldende normen, spelen steeds op de achtergrond mee. Een redelijk vermoeiende mix, voor hemzelf en voor de lezer, die ook nog eens verstrikt raakt in namen, gebeurtenissen en de veelheid aan stemmingen. Hij schrijft energiek en creatief, maar dat maakt niet goed dat het niet is gelukt…Lees verder

Over Pepijn Lanen

CC BY 3.0 - Foto van/door Magnetron Music

Pepijn Adriaan Lanen (Utrecht, 4 augustus 1982), artiestennaam Faberyayo, is een Nederlandse rapper die deel uitmaakt van rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Le Le. Hij schrijft verhalen en columns voor diverse tijdschriften en debuteerde in 2013 als auteur met de verhalenbundel Sjeumig. In januari 2016 verscheen zijn debuutroman Naamloos.

Persoonlijk

Lanen is opgegroeid in Utrecht, waar hij naar de Kathedrale Koorschool Utrecht ging. De middelbare school voltooide hij aan het Christelijk Gymnasium Utrecht. Hij verhuisde naar Amsterdam, waar hij Europese studies studeerde aan de Universiteit van Amsterdam.

Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Carrière

Lanen richtte in 2000 samen met zijn neef Nils Kenninck, zijn broer Sander Lanen en Bas Bron de rapgroep Spaarndammerbuurtkliek op.

Lees verder op Wikipedia