Boek
Nederlands

Het grote boek van de onthaasting

Paul Wilson (auteur)

Het grote boek van de onthaasting

Oefeningen, checklists en tips om een gevoel van innerlijke rust te bereiken, te bewaren en te benutten.
Titel
Het grote boek van de onthaasting
Auteur
Paul Wilson
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Calm for life
Uitgever
Amsterdam: Archipel, 2001
352 p. : ill.
ISBN
90-295-5643-9

Besprekingen

Paul Wilson heeft zijn bijnaam, "de goeroe van de rust", te danken aan zijn bekende boeken De techniek van de rust, Het grote boek van de rust en Het kleine boek van de rust.

Het grote boek van de onthaasting is een uiterst origineel, veelzijdig en theoretisch sterk onderbouwd boek over alles wat met ontspanning te maken heeft. Dit gaat van de werking van de hersenen tot een scala aan technieken om tot rust te komen, en de weerslag ervan op ons lichaam, onze levenswijze en onze relaties. Opvallend is de demystificatie van allerlei zaken die nogal eens tot het verdomhoekje van spirituele zweverigheid veroordeeld werden, zoals levensinstelling, de kracht van de geest en meditatie. Paul Wilsons benadering is zowel wetenschappelijk als psychologisch en filosofisch. Hij heeft negen uitgangspunten opgesteld die werkzaam zijn als je de kracht van je geest wil gebruiken om positieve veranderingen tot stand te brengen. Hij noemt deze de "Negen Mentale Krachte…Lees verder
De auteur (Australië) is onderzoeker en begeleider van meditatiegroepen. Als specialist op het gebied van rust en ontspanning publiceerde hij eerder de bestseller 'Het kleine boek van de rust'. Ook in dit nieuwe boek gaat het erom de lezer te leren een gevoel van innerlijke rust te bereiken, te bewaren en te benutten. Stap voor stap begeleidt hij de lezer in dit proces, waarbij het gaat om bewustwording, het maken van keuzes en het gebruik van mentale kracht. Centraal bij dit alles staat het bereiken van een toestand van diepe rust, waaruit de betrokkene kracht kan putten voor ongekende prestaties en unieke ervaringen. Het boek bevat veel oefeningen, checklists, tips en praktische raadgevingen, maar ook adviezen over levenswijze en voeding. Een boek dat, mede door de heldere, nuchtere benaderingswijze, veel lezers die geïnteresseerd zijn in meditatie en spiritualiteit zal aanspreken.