Boek
Nederlands

Lang leve de leeuwenkuil

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Lang leve de leeuwenkuil
×
Lang leve de leeuwenkuil Lang leve de leeuwenkuil
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Durvers’ Zoo bestaat honderd jaar en er komt hoog bezoek. De zoo is opgericht door de overgrootvader van Daniël en Suzina. Het is dan ook logisch dat ze volop meewerken aan alle voorbereidingen voor de grote dag. Op de dag zelf gaat er vanalles fout.
Onderwerp
Dierentuinen
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Lang leve de leeuwenkuil
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
120 p. : ill.
ISBN
9789025861933 (hardback)

Besprekingen

Dierentuin ‘Durvers Zoo’ bestaat honderd jaar en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd: alles wordt tot in de puntjes in orde gebracht, paden worden geveegd en versieringen worden netjes opgehangen. Er komt zelfs een echte prinses op bezoek ter ere van dit jubileum. Daniël en Suzina, de kinderen van directeur Durvers, willen natuurlijk maar wat graag dat de prinses hun boomhut ‘Leeuwenkuil’ bezoekt. Ze nodigen haar zelfs per brief uit. Maar een prinses die via een touwladder naar boven moet klimmen is niet zo’n goed idee. En er duiken nog meer problemen op, want enkele dagen voor het grote feest wordt er ingebroken in de ‘Ocean-aquariumzone’, waarbij Suzina wordt ontvoerd. Ook op de feestdag zelf loopt niet alles op rolletjes: de prinses raakt haar tas kwijt en neushoorn Kwanzaa breekt los. Daniël en Suzina ondernemen actie, zodat de feestdag geen rampdag wordt.
Net als bij de eerder verschenen boeken van de serie ‘Leeuwenkuil’ zullen lezers die de Burgers Zoo in Arnhem bezocht…Lees verder
Durvers Zoo bestaat 100 jaar. Ter gelegenheid van dit feest wordt de dierentuin tiptop in orde gemaakt. De omgeving wordt schoongemaakt, er worden versieringen aangebracht, dieren worden netjes verzorgd en opgefleurd. En... er komt een heuse prinses op bezoek! Terwijl Daniël en Suzina hun uiterste best doen om de Koninklijke Hoogheid zo ver te krijgen dat zij tijdens de feestdag een bezoek zal brengen aan hun gerenommeerde boomhut De Leeuwenkuil vinden er plotseling allerlei verwikkelingen plaats. Derde deel in de reeks 'Leeuwenkuil'*. In deze reeks wordt er een verhalende verbinding gemaakt met Burgers Zoo – in het boek Durvers Zoo genoemd. Tegen dit decor componeert de bij kinderen zo geliefde auteur wederom een pracht van een avontuur met Daniël en Suzina, zusje Littel en hun vader (directeur Durvers) en moeder in de hoofdrol. Het verhaal wordt verteld in korte zinnen met veel eigentijdse dialoog en leest lekker vlot. In korte schuingedrukte intermezzo's becommentarieert fantasiefi…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties