Boek
Nederlands

Foeksia : klaar voor de start!

Paul van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia : klaar voor de start!
×
Foeksia : klaar voor de start! Foeksia : klaar voor de start!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Foeksia : klaar voor de start!
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
54 p. : ill. + cd
ISBN
9789025862770 (hardback)

Besprekingen

Paul van Loon is een gevestigde naam binnen de wereld van de kinderboeken. Met Dolfje weerwolfje en De griezelbus zorgde hij voor ware bestsellers die allebei bewerkt werden tot zowel film als musical. Schrijven en muziek zijn altijd de twee grote passies geweest van Van Loon en ook bij zijn minder bekende reeks ‘Foeksia de miniheks’ tracht hij zijn twee passies te combineren. Zo verscheen eerder al een film van Foeksia en voor het deel Klaar voor de start! sloeg hij de handen in elkaar met het bekende Nederlandse kinderkoor Kinderen voor Kinderen. De single Klaar voor de start! krijg je er zomaar bij als je het boek koopt. De single scoort goed in Nederland en ook in de videoclip is een rol weggelegd voor de auteur.
Het kleine heksje Foeksia staat voor een grote uitdaging op school: de Heksen-spelen komen eraan. Ze heeft goed geoefend en heeft er alle vertrouwen in. De hele klas doet mee, alle lieve heksjes, maar ook twee pesthekjes vol gemene spreuk…Lees verder
Deeltje uit de serie over het vrolijke miniheksje Foeksia. Samen met haar klasgenootjes doet ze mee aan de Heksenspelen op school. Er zijn wedstrijdjes bezemspringen, ballenvangen op de vliegende bezem, snelvliegen op de bezem en ver werpen met de bezem. Ook de twee pestheksjes in de klas doen mee. Helaas wordt er door een van de heksjes een beetje vals gespeeld. Uiteindelijk wordt duidelijk, dat samen meedoen belangrijker is dan winnen of verliezen. Een vrolijk fantasievol verhaaltje, geïllustreerd met mooie dynamische kleurenillustraties die het verhaal prima aanvullen. De tekst in schreefletters bestaat uit korte zinnen. Elke zin begint op een nieuwe regel en is geplaatst in een ruime bladspiegel, AVI-E5 (het AVI-niveau dat op het boek staat klopt niet). Voor in het boek wordt iets over de achtergrond van Foeksia en haar vader, tovenaar Kwark, verteld. Achter in het boekje is de songtekst van de titelsong ‘Klaar voor de start’ van Kinderen voor Kinderen-album 34 afgedrukt. Een cd m…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek