Boek
Nederlands

Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar

Paul van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar
×
Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar

Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
24 p. : ill.
ISBN
9789025868758 (hardback)

Besprekingen

Foeksia's vader, Kwark de tovenaar, vertelt haar hoe hij aan zijn houten been is gekomen. Het is een verhaal over de oeroude zeerover Boze Eenbeen die een prinsesje had ontvoerd en waarin Kwark in al zijn bescheidenheid een heldenrol speelt. Op de laatste twee pagina’s spreekt de auteur de lezertjes rechtstreeks toe. Een nieuwe zelfleesboekje in de Foeksia-reeks. Met de vele gekleurde illustraties en ruime bladspiegel op glanzend papier oogt het aantrekkelijk. De verdeling is hoofdstukjes maakt het overzichtelijk. Over Foeksia zijn ook voorlees- en luisterboeken verschenen en een film; kinderen die haar daardoor al kennen, willen graag zelf over haar lezen. Voor een breed publiek, sluit goed aan bij de doelgroep. AVI-E5. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties